Juraj C. részletesen beszámolt arról, miként készült a kormányfő elleni támadásra

Juraj C. részletesen beszámolt arról, miként készült a kormányfő elleni támadásra Mészáros Richárd2024. 05. 23., cs – 10:18

A Markíza megszerezte Robert Fico (Smer) kormányfő támadójának, Juraj Cintulának vizsgálati fogságba helyezéséről szóló bírósági határozatot, amelyben névtelenül idézik a férfi vallomását.

A dokumentum részletesen beszámol arról, hogy Juraj C. miként készült fel a nyitrabányai (Handlová) támadásra. Állítása szerint azt, hogy merényletet követ el a szlovák miniszterelnök ellen, hétfőn döntötte el, de nem akarta őt megölni, kizárólag megsebesíteni.

Hírdetés

Mint írják, a támadó fegyvert már otthon előkészítette a tüzelésre, miután pedig a helyszínen előrántotta azt, Fico felsőtestének alsó részére irányította. A kormányfő ekkor épp kezet fogott valakivel a tömegből, a támadó felé jobb oldalával állt.

Juraj C. szociális érzékeny emberként írta le magát. Táskájában magával vitte a találkozóra „Az áldozat üzenete” című könyvét, amit a miniszterelnöknek szánt. Az ajánlást a támadás reggelén (május 15-én) írta, dátum nélkül, mert nem tudta, hogyan alakul a helyzet.

A hírt frissítjük!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »