Marton Zsolt püspök pünkösdi üzenete

Marton Zsolt püspök pünkösdi üzenete

Marton Zsolt váci megyéspüspök pünkösdi üzenetét az alábbiakban olvashatják.

Húsvétkor sokkhatás érte az apostolokat, akik félelmükben ezt követően zárt ajtók mögött találkoztak. Krisztus megjelent a zárt ajtókon keresztül is számukra, és szembesítette őket a valósággal: Ő valóban feltámadott, ahogy megígérte.

Azért jelent meg az apostoloknak, hogy zsenge hitüket alakítsa, formálja, fokozatosan megerősítse. Az olvasmányokon keresztül ennek a hitnek a kibontakozását követhettük végig mi is húsvét óta.

Pünkösdkor az Apostolok cselekedetei költői képekkel írja le a Szentlélek megjelenését: lángnyelv és szélvihar formájában érkezik. Mindkettő markánsan fejezi ki a Szentlélek átható és mindent elsöprő erejét.

A szél mindenhová behatol, még a legkisebb résbe is, elfúj mindent. Így takarítsa ki belőlünk és körülöttünk a félelmeket, önzést és a helytelen vágyakat.

Hírdetés

A tűz megedzi a fémet, tisztít és alakít. Egyben a szeretet szimbóluma is, amely lángol, lelkesít, tűzbe hoz.

Kérem és kívánom minden testvérünknek, hogy az elmúlt hónapokban ránk kényszerített fizikai bezártságból a Szentlélektől kapott bátorsággal induljunk újra. Ő söpörjön el minden félelmet, minden rosszat az életünkből, és eljövendő életünket Krisztus Lelke töltse be szeretetével!

Marton Zsolt
váci püspök

Forrás és illusztráció: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »