Marozsán Fábián gyorsan elintézte olasz ellenfelét

Marozsán Fábián gyorsan elintézte olasz ellenfelét

Nem számított rá Marozsán Fábián, hogy könnyű győzelemmel kezd Kínában az olasz Luca Nardi ellen, ám végül 6:0, 6:2-re nyerte a találkozót, mindössze egy óra, tizenegy percet töltött pályán a 32 fokos melegben.

„Nem könnyűek a körülmények itt, Kínában, nem is annyira a meleg, sokkal inkább a páratartalom miatt, ami közel 70 százalék, az nagyon magasnak számít. Nehéz levegőt venni, izzadunk, folyamatosan törülközni kell, csúszik az ütő a kezünkben. Nem bánom, hogy nem egy helyi, kínai játékost fogtam ki az első fordulóban, aki itt nőtt fel, hozzá van ehhez szokva – de még így sem számítottam rá, hogy ilyen hamar lezárom a találkozót. Első nap épp Nardival edzettem, arról beszéltük utána az edzőmmel, Balázs Györggyel, mennyit javult, mennyivel gyorsabban játszik, mint amire emlékeztünk” – osztotta meg Marozsán Fábián a mérkőzés után.

Legutóbb salakon találkozott riválisával a 2023-as, Cagliariban rendezett challengertornán, akkor nehéz mérkőzésen, döntő szettes diadalt aratott a világranglista 49. magyar teniszező.

Hírdetés

„Az edzésen agresszív volt, úgy volt, másnap is együtt készülünk, de amikor megtudtuk, egymás ellen játszunk, lemondtuk. A meccsen aztán rögtön az elején, egy kicsit nehezebb gémben elvettem az adogatását, ami megadta az alap hangulatot, de meglepett, hogy ennyire sima lett az első szett, sőt, tulajdonképpen az egész mérkőzés. Gyuri azt mondta, amikor lejöttünk a pályáról, hogy a játék minden elemében jobb vagyok Nardinál, ami most kijött. Örülök neki, hogy így alakult, összejött sok minden, akkor is jó irányba mozdultam, amikor egyébként ő volt nyerő helyzetben, pozitív, hogy röptéből is nyertem pontot, jól mozogtam a hálónál, és hátul, az alapvonalon is hatékonyabb voltam, mint az elmúlt időszakban – az amerikai túra után épp ezekre az elemekre koncentráltunk az edzéseken. Jót tett az önbizalmamnak” – nyilatkozta Marozsán.

A 24 éves játékos következő ellenfele Damir Dzsumhur vagy Rinky Hijikata lesz, a bosnyák és az ausztrál teniszező az előzetes program szerint csütörtök délben játssza le első fordulós mérkőzését, Marozsán pedig úgy tervezi, megnézi az összecsapást.

„Remélem nem változik a menetrend, de érkezik egy tájfun, már jelezték, hogy emiatt lehetnek szünetek. Szerencsére a centerpálya fedhető, így nem fog nagyon felborulni a program. Indulás előtt néhány napig beteg voltam, itt pedig nagy a különbség a kinti hőmérséklet és a benti, légkondícionált levegő között, de bízom benne, hogy ezúttal elkerül a betegség, szeretnék még mérkőzést nyerni itt. Igyekszem minél kevesebbet gondolni rá, de tudom, hogy októberben sok a megvédendő pontom, így minden győzelem számít” – tette hozzá.

Marozsán Fábián valószínűleg pénteken lép pályára legközelebb – olvasható a menedzsmet sajtóközleményében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »