Máris megkezdték az ajándékok visszacserélését

Karácsony után vasárnap újra kinyitottak az üzletek. Ezt sokan ki is használták, hogy a nem megfelelő ajándékot megpróbálják vissza cserélni. A legtöbben ruhát visznek vissza, mert nem jó a méret vagy nem tetszik a szín. Vannak olyanok is, akik egyszerűen csak azért szeretnék kicserélni az ajándékot, mert már van belőle egy. Az üzletek alapvetően csak a hibás terméket kötelesek visszavenni vagy kicserélni, de a tapasztalat az, hogy általában rugalmasak – hangzott el az M1 Híradójában.

Karácsony után vasárnap a legtöbb bolt kinyitott, így a félresikerült ajándékokat többen visszacserélték. A legtöbb vásárló leginkább azért cserél, mert nem jó a méret, nem tetszik a szín vagy már van belőle másik.

Hírdetés

A székesfehérvári bevásárlóközpontban a legtöbben nézelődni jöttek, hiszen a két ünnep közti időszakban számos meghirdetett akcióval várják a vásárlókat.

A kereskedők a hibás termékeket kötelesek kicserélni, javíttatni vagy visszaadni az árát. A minőségileg kifogásolhatatlan árut azonban nem kötelesek visszavenni. A cserének csak néhány feltétele van. A legfontosabb, hogy a terméket az eredeti csomagolásban nyugtával együtt kell visszavinni.

A fogyasztóvédelmi jogszabályok az interneten vásárolt termékekre is érvényesek. Ezek a kézbesítéstől számított 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldhetők. A webáruházak így nemcsak a hibás, hanem a kifogástalan terméket is kötelesek visszavenni. A vásárlásról kapott nyugtát azonban minden esetben meg kell őrizni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »