Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter marad

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter marad

A parlament hétfőn, május 10-én szavazott az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványról. A 117 jelen lévő képviselőből 51 támogatta az indítványt, 63 ellene szavazott, ketten tartózkodtak, egy képviselő nem szavazott.

Az ellenzéki frakciók képviselőin kívül Kolíková leváltása mellett szavazott Martin Čepček (OĽANO) koalíciós képviselő, valamint több független is, kivéve Tomáš Valášeket és Miroslav Kollárt, akik ellenezték az indítványt, ahogy az SaS, a Sme rodina és a Za ľudí képviselői is.

Kolíková a szavazás után köszönetet mondott a pártjának, Eduard Heger kormányfőnek és Grendel Gábornak, a parlament alelnökének (mindketten OĽANO) a határozott támogatásért.

Hírdetés

Hozzáfűzte: az OĽANO frakciója hétfőn este már nem tartott igényt arra, hogy ismét tisztázza az Igazságügyi Minisztérium épületére vonatkozó közbeszerzéssel kapcsolatban felmerült aggályokat.

A bizalmatlansági indítványról való szavazást megelőző parlamenti vita során csaknem 20 képviselő szólalt fel. A vita egész nap tartott.

Háttér: A Kolíková leváltását célzó rendkívüli parlamenti ülést az ellenzéki Smer-SD párt kezdeményezte. Robert Fico pártelnök a bizalmatlansági indítványt az Elektronika cég gyanús ügyleteivel indokolta, elsősorban az RTVS társasággal és a Nová scéna színházzal kötött szerződéseket tartja problémásnak. A céghez Kolíkovának is köze van.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »