Március 15-én dönt a bíróság Monika Jankovská ügyében

Március 15-én dönt a bíróság Monika Jankovská ügyében

Március 15-én dönt a Nagyszombati Kerületi Bíróság a Speciális Ügyészség ügyészének panaszáról, melyet a Trencséni Járásbíróság döntése ellen emelt Monika Jankovská szabadlábra helyezése ügyében – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Peter Erdős, Monika Jankovská ügyvédje.

„Ez része volt a határozatnak. Ha az ügyész panaszt emel a szabadlábra helyezés ellen, a bírónak ki kell jelölnie a fellebbviteli bíróság ülésének dátumát is” – magyarázta az ügyvéd. Ezen az ügyész, a gyanúsított és a védőügyvéd is jelen lehet.

Hírdetés

„Meglátjuk, milyen állapotban lesz, az orvosi jelentés alapján jelenleg nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen az eljárásban. Ezért nem jelenhetett meg a Trencséni Járásbíróságon sem” – tette hozzá Erdős.

Erdős szerint védence továbbra is kórházi kezelésre szorul. Monika Jankovská pszichikailag összeomlott, amikor március 4-én a Legfelsőbb Bíróság döntése nyomán szabadlábra helyezték, ám röviddel ezután ismét őrizetbe vették. A Vihar és a Forgószél ügyekben zajlik ellene eljárás, ismételt őrizetbe vétele a trencséni Fatima bár ügyével függött össze.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »