Marad a szeszélyes időjárás

Marad a szeszélyes időjárás

Szinte egész Európában ez a helyzet.

Szombaton a felhőzet utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

Hírdetés

Ami a kontinens időjárását illeti, Nyugat-Oroszország felett anticiklon terül el és okoz nyugodtabb időt, máshol viszont izgalmasabb az időjárás – annak ellenére, hogy frontok csupán az északi országok felett vonulnak.

Európa többi részén ugyanis nedves és labilis a levegő, amely kedvez az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek, és a záporok, zivatarok kialakulásának.

A Földközi-tenger partvidéke mellett kontinensünk keleti és északkeleti részén – beleértve Skandináviát is – a legmelegebb az idő, a hőmérséklet csúcsértéke általában meghaladja a 24, 25 fokot, míg máshol ennél alacsonyabb, a Brit-szigetek térségében inkább 15, 16 fok körüli értéket mérhetünk.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »