Már több mint 100 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást

Már több mint 100 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást

Zsigó Róbert, a családokért felelős parlamenti államtitkár közösségi oldalán úgy fogalmaz, „újabb mérföldkőhöz érkezünk”.

Zsigó Róbert felidézi, hogy a kormány egy éve indította el Magyarország eddigi legnagyobb otthonteremtési programját, melyben tavaly óta nemcsak az új otthonuk megvásárlásához, építéséhez kaphatnak vissza nem térítendő támogatást a gyermekes családok, hanem a meglévő otthonaik felújításához is.

Hírdetés

A családokért felelős parlamenti államtitkár kiemeli: bebizonyosodott, hogy a kormány otthonfelújítási támogatása beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen mára több mint 100 ezer család igényelte otthona felújításához a vissza nem térítendő állami támogatást – hogy azok szebbé, kényelmesebbé, komfortosabbá váljanak – csaknem 190 milliárd forint összegben a Magyar Államkincstártól.

Zsigó Róbert videóüzenetében hozzáteszi, a baloldal 2010 előtt megszüntette az otthonteremtési támogatásokat és megnyirbálta a családtámogatásokat, ezzel a gyermekes családokat kiszolgáltatott helyzetbe hozva. Az Orbán-kormány viszont olyan támogatási formákat alkotott, amikkel a családok élete biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá válik.

„Mi a járvány időszakában sem megszüntetjük a családtámogatásokat és az otthonteremtési lehetőségeket, hanem tovább bővítjük azokat. Magyarország családbarát ország, és mi azért dolgozunk, hogy ez így is maradjon, mert Magyarországnak a családok támogatásában is előre kell mennie, nem hátra” – fogalmaz a kormánypárti politikus.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »