Budapesti lapátköztársaság

Budapesti lapátköztársaság

Az újraszámolás során az eredetileg érvénytelen szavazatokból Grundtner Andrásra 53, Karácsony Gergelyre 112, Vitézy Dávidra 395 érvényes szavazat érkezett, az új számok fényében Karácsony Gergely végül 41 szavazattal előzte meg a második helyen végző Vitézy Dávidot – tudtuk meg tegnap este. Tulajdonképpen semmi nem változott, csak Karácsony győzelme még halványabb lett. Olyan halovány, mint azokban a bizonyos szavazókörökben a vonalka, amivel áthúzták a visszalépett fideszes jelölt nevét. A 41 szavazatnyi különbség olyannyira csekély, hogy bátran kijelenthetjük: ha Karácsony nem veszi elő az MZP névre hallgató lapátot és néhány szavazókörben nem tévesztik meg az esetlenebb választókat a szinte láthatatlan vonallal, akkor simán nyer Vitézy.

A halvány vonalakat még el lehet ütni annyival, hogy nem lehet minden polgár mellé gyógypedagógust állítani; aki nem értesült Szentkirályi visszalépéséről és leszavazott rá, az így járt történelmileg. Tetszettek volna felkészültebb és okosabb választópolgárokat gyártani, akik nem ikszelnek félre egy apró lövőcseltől. Oké, csak hát volt egy megállapodásunk még ’90-ben, hogy innentől demokráciában élünk, minden szavazat egyenlő, azoké is, akik annyira bárgyúak, úgy kell nekik elmagyarázni, hogy melyik jelölt kicsoda és mit kell foganatosítani a jelölt neve melletti karikában. Értelmi cenzus nélkül bizony őket segíteni kell abban, hogy képesek legyenek érvényesen szavazni. Pláne igaz ez a roppant európai budapesti városköztársaságra, amiről Gelgő oly szívesen és oly sokat hadovál.

Márki-Zay produkciója viszont súlyosabb ügy, akkor is, ha miatta nem lehet beadványokat intézni az NVB-hez. A fickó teljesen tudatosan ment be a rádióba azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt lemelegezi Vitézy Dávidot, hátha így pár tucat megrögzött homofóbot megnyer a célszemély vetélytársainak. A sajtó meg készségesen asszisztált ehhez, hiszen úgy felerősítettük az üzenetét, ahogy a Pressmanfon Központ munkatársai a nagykövetség hangját. Hasznos idiótaként felháborodtunk MZP szavain, még jól is esett, az élelmesebbje (e sorok szerény szerzője) még azt is átlátta, hogy ez tudatos lépés a homofób szavazók aktiválására, de azért mindenkinek elvittük az üzenetet abba a buborékba, ahol Szentkirályi szavazói tartózkodtak.

Hírdetés

Karácsony meg köszönte szépen a munkánkat, elégedetten nyugtázta, hogy akadt 41 olyan polgár, aki nem szavaz homoszexuális jelöltre. Mert mi másra is építse a következő ciklusát ez a derék liberális ember, mint pár tucat homofóbra?! És az a pár tucat, Vitézyre semmilyen körülmények között szavazni nem hajlandó homofób is elégedett lehet, újra büszkén lengedeznek a szivárványos zászlók a fővárosi intézmények homlokzatán.

De tulajdonképpen mindegy is; minek nyafogni, attól semmi nem változik. Azt viszont elkönyvelhetjük, hogy Karácsony tankönyvi példája a hatalompolitikusnak nevezett tanszéki ügyeskedőnek. Ha kell neki a pozíció, akkor nincs olyan vörös vonal, amit ne lépne át, kezében egy lapáttal. Cserébe minden másban hitvány: úgy embernek, mint főpolgármesternek. Mi meg abban reménykedhetünk, hogy az EB jól fog sikerülni.

Ambrózy Áron – www.pestisracok.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »