Már a nyári menetrend szerint indulnak a járatok a kassai repülőtérről

Már a nyári menetrend szerint indulnak a járatok a kassai repülőtérről

Már a nyári menetrend érvényes a kassai repülőtéren – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Juraj Toth a repülőtér munkatársa, és hozzátette a Swiss International Air Lines érkezésének, és a Kassa-Dublin Ryanair-járat visszatérésének köszönhetően jelentős javult Kelet-Szlovákia összeköttetése a külföldi repülőterekkel.

A svájci légitársaság a múlt hét óta indít járatokat Zürichből Kassára. Szlovákia és Svájc között az egyetlen közvetlen légi járaton Airbus A220-as gépek repülnek. A LOT lengyel nemzeti légitársaság járatai is a nyári menetrend szerint repülnek Varsó és Kassa között.

„Több változtatást vezet be a nyári menetrend kapcsán a harmadik kassai légi fuvarozó, az Austrian Airlines. A Kassa-Bécs útvonalon heti 14 járatra növeli a kapacitását. A hét minden napján kora reggel, ill. délután indulnak a gépek”

közölte a Swiss International Air Lines. A Ryanair újra beiktatta a Kassa és Dublin közötti menetrend szerinti járatát, amely hetente kétszer közlekedik.

„Újdonság lesz a rendszeres szezonális járat Kassa és a horvátországi Zadar között. Az első járat június 2-án indul. Szeptember 29-ig hetente kétszer (minden szerdán és vasárnap) közlekedik”

Hírdetés

mondta a repülőtér munkatársa, és hozzátette, a Ryanair továbbra is repül Kassáról London Stanstedbe, Prágába és Liverpoolba. A Wizz Air hetente négyszer indít járatokat a londoni Luton repülőtérre.

A nyári vakációban több mint 900 charterjárat indul Kassáról 11 ​​ország 17 repülőterére.

„Nagy lendülettel kezdtük a 2024-es évet. Az első negyedévben 97 732 utas haladt át a repülőtéren, ami 6,4 százalékos éves növekedést jelent. A COVID-járvány előtti, 2019-es évhez képest ez 15,4 százalékos növekedés. A legnagyobb növekedést a Ryanair Austrian Airlines könyvelhette el, őket a Wizz Air követte”

tette hozzá Thomas Dworschak, a kassai repülőtér ügyvezető igazgatója, a repülőtér igazgatótanácsának elnöke.

tasr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »