Már 92 magyar olimpiai kvóta biztos, de Gyulay Zsolt akár a duplájára is számít

Már 92 magyar olimpiai kvóta biztos, de Gyulay Zsolt akár a duplájára is számít

A kézilabda-válogatottak sikeres kvalifikációján múlhat, hogy nagyobb lesz-e a magyar küldöttség Párizsban, mint 2021-ben Tokióban volt. Az InfoRádió Gyulay Zsolt MOB-elnököt kérdezte.

Jelentősen nőhet a tavaszi hónapokban az olimpiai kvótaszám – mondta az InfoRádióban Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

„Időarányosan szerintem jól állunk. Most 92-t látunk, de tudjuk, hogy a ranglisták alapján száz fölött vagyunk már.

Hírdetés

Nyilván még kesergünk egy kicsit a női kosárcsapat miatt” – utalt arra, hogy a spanyol válogatott ellen egyetlen ponttal kapott ki Székely Norbert alakulata, ezzel esett el az ötkarikás indulás lehetőségétől. „Ne felejtsük el, hogy fantasztikus eredményt értek el a lányok, de nem sikerült behúzni azt az utolsót. Ellentétben a női vízilabda-válogatottal, amelynek viszont igen, ami nagyon jó. Persze a magyar kosárlabdának és az olimpiai csapatnak is sokat jelentett volna. De bízunk abban, hogy a két kézilabdacsapat még versenyben van, és jól fog szerepelni, úgyhogy bízom benne, hogy 175 fölött leszünk” – húzta alá. 2021-ben az elhalasztott tokiói olimpián 173 sportoló képviselte a magyar színeket.

A sportvezető arról is beszélt, hogy megnyugtatóan rendezte a MOB az utazás kérdését, a sportolóknak a legkényelmesebb konstrukciót alakították ki. A Wizz Air szállítja majd a magyar sportolókat, és minden fordul majd gép, mert aki végzett a versenyével, annak el kell hagynia az olimpiai falut.

„Az érmesek jelentenek kivételt, remélem, minél többen jönnek majd haza az olimpia végén az úgynevezett aranygéppel augusztus 12-én. Remélhetőleg tele leszünk” – mondta a MOB elnöke.

A most is zajló győri sportlövő-Eb mellett a következő időszakban több sportágban is lesz itthon kiemelt olimpiai kvalifikációs esemény. A párizsi játékok megnyitóját július 26-án tartják, az olimpia augusztus 11-én zárul.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »