Magyarország-Svájc –10 perc: null-null

Magyarország-Svájc –10 perc: null-null

A támadó triót szokás szerint a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland és a kétszeres magyar gólkirály középcsatár, Varga Barnabás alkotja majd.

Magyar szurkolók vonulnak Kölnben a Magyarország – Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére 2024. június 15-én. Legalább ötezer magyar szurkoló vonult szervezett keretek között a kölni RheinEnergie Stadionba. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Magyar szurkolók vonulnak Kölnben a Magyarország – Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére 2024. június 15-én. Legalább ötezer magyar szurkoló vonult szervezett keretek között a kölni RheinEnergie Stadionba. MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország – Svájc mérkőzés előtt a kölni RheinEnergieStadionbanban 2024. június 15-én. MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány a tapasztalatot és a stabilitást szem előtt tartva Szalai Attilának és Fiola Attilának szavazott bizalmat a magyar labdarúgó-válogatott szombati kezdőcsapatában a Svájc elleni Európa-bajnoki rajton.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető döntése értelmében – ahogy a 2021-es kontinensviadalon is – Gulácsi Péter áll majd a kapuban. Előtte a várakozásoknak megfelelően Lang Ádám és Willi Orbán tagja a védelemnek, melynek bal oldalán az a Szalai Attila játszhat, aki jószerivel az egész idényben alig szerepelt klubjaiban, a Hoffenheimben és a Freiburgban, azaz személyében a tapasztalatot és az összeszokottságot részesítette előnyben Rossi.
   
Szintén némi meglepetést jelent a kulcscsonttöréséből felépült Fiola Attila kezdőbe nevezése a jobb oldalon, amit elsősorban az indokolt, hogy védekezésben jobb, mint a támadó felfogású és az Izrael elleni Eb-főpróbán remekül futballozó Bolla Bendegúz. A másik szélen Kerkez Milos segíti majd a támadásokat, míg a középpályán Nagy Ádámnak és Schäfer Andrásnak kell majd szűrnie az ellenfél akcióit.
   
A támadó triót szokás szerint a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland és a kétszeres magyar gólkirály középcsatár, Varga Barnabás alkotja majd.
   
A svájciaknál a legfőbb kérdés az volt, hogy Breel Embolo játékra alkalmas állapotban van-e, az AS Monaco csatára a cserepadon kezdi a találkozót.
   
A csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni RheinEnergie Stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére 15 órakor kezdődik a magyar-svájci összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

Hírdetés

    A magyar és a svájci kezdőcsapat:

    Magyarország:

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

    Svájc:

Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Ndoye – Aebischer, Vargas – Duah

 

Több ezer magyar szurkoló vonult Kölnben a Svájc elleni meccs helyszínére

Legalább ötezer magyar szurkoló vonult kora délután szervezett keretek között a 15 órakor kezdődő Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a kölni RheinEnergie Stadionba.

A drukkerek az arénától nagyjából két kilométernyi távolságban lévő téren gyülekeztek, majd rendőrségi kísérettel sétáltak el a találkozónak otthont adó létesítményhez.
   
Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a „Ria, ria, Hungária”, a „Hajrá, magyarok!”, valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált „Az éjjel soha nem érhet véget” című dal.
   
A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot arra, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez. A többezer fős tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába, ahova közben megérkeztek a főszereplők, így a magyar és a svájci válogatott tagjai is.
   
A környező utcákban lépten-nyomon kisebb-nagyobb magyar szurkolói csoportokba lehetett botlani, akik a vendéglátó egységekben készültek a meccs kezdetére.
   
Az A csoport és az Eb péntek este játszott müncheni nyitómeccsén a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott a csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére kezdi meg szereplését 15 órakor a svájciak ellen, az összecsapást pedig az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetíti.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »