Magyar rendőrökre támadt az ukrán nő

Magyar rendőrökre támadt az ukrán nő

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy ukrán nővel szemben a Vásárosnaményi Járásbíróságon.

2021. augusztus 19-én egy ukrán állampolgárságú nő belépésre jelentkezett a Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen. Az útlevélkezelő közölte vele, hogy a feltételek hiányában Magyarország területére nem léphet be, és a szükséges eljárás lefolytatását követően visszairányítják Ukrajna területére. 

Hírdetés

A vádirat lényege szerint a vádlott az útlevelét a rendőrségi szolgálati helyről szabálytalanul magához vette és az eljárás alól kivonva magát, távozni akart.

A rendőr őrmester a vádlott után ment, és az intézkedés folytatása érekében többször megállásra szólította fel, amelynek kikényszerítése céljából vele szemben testi kényszert alkalmazott. A nő a felszólításoknak nem tett eleget, kiabálni kezdett, majd amikor az őrmester a bilincselés érdekében közelebb lépett hozzá, azt meg akarta akadályozni, a kezét elhúzta, hadonászni kezdett, a rendőrt pedig eltolta magától. A megfékezésére irányuló testi kényszer közben a vádlott – magát hátravetve – a mögötte álló rendőrt a falhoz lökte, és a könyökével kétszer erőteljesen hátraütött.

Időközben az intézkedésbe egy másik rendőr is becsatlakozott, amely alól a vádlott továbbra is – a rendőrök többszöri erőteljes rángatásával – próbálta magát kivonni.  Végül a rendőrök a vádlottat megbilincselték és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészség vádiratában a jelenleg is letartóztatásban lévő 35 éves nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, és Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta.

Az elkövető beszámítási képessége közepes fokban korlátozott. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »