Magyar állampolgárok kérnek segítséget, hogy a kormány ne taszítsa el őket április 3-án a szavazástól

Magyar állampolgárok kérnek segítséget, hogy a kormány ne taszítsa el őket április 3-án a szavazástól

Videóban kérnek segítséget az április 3-i választáson való részvételükhöz olyan magyar állampolgárok, akik külföldön élnek, és ezért a négyévenként ismétlődő választási csalás részeként működő, diszkriminatív választójogi törvény értelmében akár több száz kilométert kell utazniuk ahhoz, hogy leadhassák szavazatukat.

A Diaspora Aid CIC videójában egy sor olyan magyar állampolgár beszél, akik az Egyesült Királyság területén dolgoznak, de nem tudnak könnyedén szavazni április 3-án, mert joggyakorlásuk mind anyagilag, mint időben megterhelő számukra.

Hírdetés

A videóhoz tartozó leírás szerint az Egyesült Királyság területén összesen három helyen lehet majd szavazni, erre a három helyre eddig 2150 ember jelentkezett. Ez két dolgot jelent: az egyik, hogy hatalmas sorok lesznek, a másik, hogy valójában ennél nagyságrendekkel több ember szavazna, ha nem lenne szándékosan hátráltatva benne.

A civil szervezet célja, hogy adományok felhasználásával segítsen azokon a magyarokon, akik szeretnének élni demokratikus jogukkal, erre azonban jelen formában nincs anyagi lehetőségük.

Ismert: miután az Orbán-kormány felmérte, hogy a propagandagépezete által teljesen lefedett határon túli közösségek körében rendkívül magas a támogatottsága, azonban a Magyarországot elhagyó csalódott magyarok körében már jelentősen alacsonyabb, úgy döntött, hogy míg előbbiek szavazását levelezős rendszerben segíti, utóbbiakat szándékosan hátráltatja demokratikus jogaik gyakorlásában, ezzel több százezer vokssal befolyásolva az eredményt.

Mivel ez ugyanannak a viszonylag átlátszó választási csalásnak a része, mint például a közmédia évi több mint százmilliárd forintos (ez százezer magyar család egymillió forintja évente) működésének pártfunkciókkal való feltöltése, vagy éppen a több ezer embert foglalkoztató pártsajtó állami cégeken (közpénzen) keresztüli finanszírozása, nyilvánvalóan a minden korábbinál szorosabb eredményt ígérő április 3-i választás napján is különösen nagy tétje lesz annak, hogy a kormány távol tudja-e tartani ezeket a magyar embereket az urnáktól, vagy sem.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »