Macron Zelenszkijnek öltözött az Elysée-palotában

A francia elit ejtőernyős egység kapucnis pulóverébe öltözve, borostásan, farmernadrágban jelent meg munkahelyén, az Elysée-palotában Emmanuel Macron. Megfigyelők szerint a francia elnök ezzel a gesztussal kívánja kimutatni ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij melletti szolidaritását.

„A Zelenszkij-hatás” – írta Raphael Grably, a BFM hírcsatorna riportere a Twitteren azokra a fotókra reagálva, amelyeket a francia elnök hivatalos fotósa vasárnap készített és tett közzé az interneten.

Kép

A képeken Macron borostásan, a francia ejtőernyős elit egység kapucnis pulóverében, farmernadrágban látható a párizsi Elysée-palotában található irodájában.

Hírdetés

„Macron a róla készült legújabb munkafotókon kísértetiesen hasonlít a háborús vezetőkre, de a francia elnök kritikusait nem győzi meg ez a beállított kép” – jegyzi meg kommentárjában a The Times.

Kép

Kép

Emmanuel Macron az orosz-ukrán konfliktus kezdete óta egyre gyakrabban hagyja otthon az öltönyt, s jár be ehelyett lezser öltözékben a munkahelyére.

Volodimir Zelenszkij február vége óta rendszerint az ukrán hadsereg khakiszínű pólójában és kapucnis felsőjében ül a laptopja, illetve a kamerák elé, hogy beszédet tartson Ukrajna népének, illetve videoüzeneteket küldjön a világ vezető politikusainak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »