Ma szállíthatják külföldre a kőolaj-finomítónál történt robbanás két sérültjét

Ma szállíthatják külföldre a kőolaj-finomítónál történt robbanás két sérültjét

Vélhetően hétfőn szállítják külföldre a năvodari-i Petromidia kőolaj-finomítónál pénteken történt robbanás két sérültjét, akiket jelenleg Bukarestben kezelnek – jelentette be Facebook-oldalán a miniszterelnök.

„Örülök, hogy közbenjárásom nyomán a jelenleg a Floreasca kórházban kezelt két személyt külföldre fogják szállítani. Erre valószínűleg hétfőn kerül sor. Egyetlen dolgot kell mindig szem előtt tartani: hogy a páciensnek a legjobb kezelésben legyen része” – fogalmaz a bejegyzésben Florin Cîțu.

Hírdetés

A kormányfő hozzáteszi, szombaton Ioana Mihăilă egészségügyi minisztertől és Raed Arafat belügyi államtitkártól is érdeklődött a sérültek helyzetéről. Azt kérte tőlük, gondoskodjanak róla, hogy a két személynek a legjobb kezelésben legyen része itthon, és amennyiben úgy ítélik meg, hogy külföldre szállításuk jobb megoldás lenne, indítsák el az eljárást.

A Petromidia kőolaj-finomítót tulajdonló Rompetrol többségi részvényese, a KMG International már korábban bejelentette, hogy a jelenleg a fővárosban kezelt két sérültet külföldre fogják szállítani. Közleményükben kiemelték, mindkét személy állapota stabil, testfelületük körülbelül 35 százalékán vannak égési sérülések, és az orvosok vasárnap reggel hozzájárulásukat adták a betegek szállításához. A Petromidiánál történt incidensben megsérült 27 éves férfi, akit a konstancai kórházban kezelnek és péntek este megműtöttek, szintén jól van, az orvosok szerint rövidesen elhagyhatja a kórházat – derült még ki a vállalat tájékoztatásából.

A Petromidia kőolaj-finomítónál péntek délután történt robbanás, amelyet tűz követett. Egyik alkalmazott életét vesztette, öt másik megsérült, közülük négyen szorultak kórházi ellátásra. Egyiküket már korábban kiengedték a kórházból. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »