Lőw Zsolt a chelsea-s kinevezésről: visszautasíthatatlan ajánlat, de…

Lőw Zsolt a chelsea-s kinevezésről: visszautasíthatatlan ajánlat, de…

A Chelsea élére január végén kinevezett Thomas Tuchel vezetőedző stábjának magyar tagja, Lőw Zsolt visszautasíthatatlannak nevezte a londoni klub ajánlatát, de nagyon rövid idő alatt kellett döntést hozniuk és komoly magánéleti áldozatokkal is járt, hogy a párizsi szakítás után szinte azonnal belevágtak a londoni kalandba.

A PSG december 24-én mentette fel a munkavégzés alól Thomas Tuchelt és stábját. Lőw Zsolt az M1-nek adott interjúban elárulta, meglepte őket a döntés és maguk sem gondolták, egy hónappal később már a – Frank Lampardot menesztő – Chelsea játékosainak vezényelnek edzést.

„Úgy gondoltuk, hogy legalább fél évet pihenünk és a családunkkal töltjük az időt, majd felkészülünk egy esetleges nyári klubváltásra. Az élet másképp gondolta.”

Lőw Zsolt visszautasíthatatlannak nevezte a Chelsea ajánlatát.

Így fejest is ugrottak az új kihívásba.

„Borzasztó rövid időnk volt dönteni, 2-3-4 nap. Rengeteg dolgot kellett átgondolnunk, értékelnünk. Mindannyiunk családos ember, de egy ilyen hirtelen kinevezésnél nem volt lehetőség arra, hogy családostul mozduljunk, így be kellett vállalnunk azt a nehézséget, hogy a családunkat, gyerekeinket Párizsban hátrahagyva, kamikaze módon, hirtelen berepüljünk Londonba. Megérkeztünk, tartottunk egy edzést, másnap pedig már mérkőzést játszottunk.”

Thomas Tuchel és Lőw Zsolt – EPA/Frank Augstein/Pool

„Ha nem a Chelsea hív minket, elképzelhető, hogy inkább a pihenés mellett döntöttünk volna. Viszont a Chelsea egy kivételes szakmai kihívás, egy szenzációs klub fantasztikus játékoskerettel a világ legjobb bajnokságában. Ilyen lehetőségünk nem biztos, hogy nyáron lehetett volna, így minden nehézség mellett is elvállaltuk a feladatot.”

Hírdetés

A feszített tempó ellenére a stáb remekül rajtolt, egy döntetlen és három győzelem, 5 szerzett és 1 kapott gól az első négy mérkőzés mérlege.

A 41 éves szakember szerint már a kinevezés előtt tudták, milyen hatalmas potenciál van a Chelsea játékoskeretében.

„Néhány nap után beigazolódott, hogy jó döntést hoztunk, ami a csapatban rejlő lehetőségeket illeti” – mondta.

Kép: EPA/Lee Smith

Hozzátette: „rettentő leterhelő első napokon vagyunk túl, lelkileg, fizikailag és szellemileg is elképesztően nehéz feladatot vállaltunk, reggeltől estig csak dolgozunk, szállodában élünk, amit igazából el sem hagyhatunk és a covid-19 szabályozások miatt nem tudjuk, mikor láthatjuk legközelebb a gyermekeinket.”

Az angol futballkultúra egyedi hangulatát még a zárt kapus stadionok ellenére is érzik, de nagyon várják a szurkolók visszatérését.

„Minden csapat ellen elképesztő nehéz győzelmet aratni, nemcsak szenzációs játékosok ellen kell készülni, de az edzői társadalom krémje is a Premier League-ben dolgozik.”

A Chelsea az elmúlt négy fordulóban szerzett 10 pontjának köszönhetően fellépett a PL-tabella ötödik helyére.

„Nem azzal a céllal érkeztünk, hogy ebben a pár hónapban meg kell nyernünk a bajnokságot, már az is erőn felüli teljesítmény lenne, ha sikerülne az első négyben végeznünk, amivel a klub is elégedett lenne” – mondta az elvárásokról Lőw.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »