Léva az idei felvidéki bajnok

Léva az idei felvidéki bajnok

Akárcsak két éve, idén is Léva csapata nyerte a Felvidéki Labdarúgó-bajnokságot, amely ezúttal is kispályán zajlott.

Amíg 2020-ban a rendes játékidőben kialakult a döntő végeredménye (3:1 a Naszvad ellen), ebben az évben 4:4-es állásnál öt perc hosszabbítás sem hozott döntést (6:6). Csak hetesekkel nyert 2:0-ra Léva a legelső bajnok, Udvard ellen.

Hírdetés

A 16 csapatos döntőben előbb csoportmérkőzések voltak négy különböző helyszínen, majd kieséses rendszerben találkozott a teljes mezőny, s onnan lehetett eljutni lépésekben a csúcsra – tájékoztatott Gubík László főszervező, a bajnok lévaiak játékosa, akinek hetesével alakult ki a bajnokság tizedik felvonásának végeredménye. – Ismét elmaradt a régiós forduló, mely korábban rendre megelőzte az országos döntőt. Egyszer 44 induló csapatunk volt. 2020 óta azonban inkább meghívásos alapon csak országos döntő volt. Amint a körülmények megengedik, visszatérünk a korábbi gyakorlathoz. Időközben sok csapat kiöregedett, nemzedékváltás zajlik, és csak a legaktívabbak jelentkeznek rendszeresen, a többieket meghívjuk. A döntőben mind a két csapat megkoronázta eddigi szereplését a bajnokságban, amely történetének legjobb meccsét láttuk, csupa izgalommal. Csapatunk az utolsó pillanatban egyenlített, és harcolta ki a hosszabbítást, majd hetesekkel a végső győzelmet. Egyébként sok gól esett, végig a támadófoci dominált, s azzal, hogy műfüvön és palánkos pályán futballoztunk, jóval felgyorsult a játék. Telitalálat volt a pályaválasztás! Az eső megnehezítette a dolgunkat, de emiatt nem kerültünk időzavarba.”

Újabb elsőségével Léva immár kilencedik érmét (a mezőnyben a legtöbbet) szerezte a bajnokságban. Mérlege: 2-2-5. Csak 2014-ben nem volt dobogós.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »