Letartóztatások a Pest Megyei Kormányhivatalban

A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték – értesült a Népszava.

Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egyik vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint „előnyért megszegte hivatali kötelességét”. Az ügyészség „üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt” indított nyomozást – tájékoztatta a lapot Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Hírdetés

A nyomozóhatóság az eddigi eljárásban négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte valamennyi gyanúsított letartóztatását. További adatot azonban a büntetőeljárás eredményessége érdekében nem közöltek.

A Tarnai Richárd vezette Pest Megyei Kormányhivatal több nagy állami beruházás engedélyezési eljárásában vesz rész, miután az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszűnésével rájuk bízták a másodfokú környezetvédelmi feladatokat. A közigazgatási szervezetrendszer átalakításakor pedig a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalát jelölték ki Budapest természetvédelmi hatóságaként.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »