Lépj a Szent Korona őreinek nyomába!

Lépj a Szent Korona őreinek nyomába!

A HVIM újra megszervezi az egyik legrégebb óta létező rendezvényét, a Szent Korona Emléktúrát, mellyel a Szent Korona őrzőinek kívánnak emléket állítani. A 2005 óta minden évben megrendezett túrát még a koronavírus sem törhette meg, hiszen három vármegyés akkor is megemlékezett arról, hogy 1945-ben a Kőszegi-hegységben őrizték hazánk legfontosabb jelképét. A rendezvény a járvány óta zárt körben került megrendezésre, most azonban újra mindenkit várnak, aki a meseszép tájon akarja leróni tiszteletét.

Az ismételten nyilvános túra 2024. 3. 23-án kerül megrendezésre, a szervezők ígérete szerint 8:30-tól gyülekeznek a kőszegi Szent Korona Bunkernél. Kérnek mindenkit, hogy időben érkezzenek meg, hogy tudják magukat tartani a pontos kilenc órás kezdéshez.

A HVIM által szervezett túra Kőszegről, a Szent Korona bunkertől indul, ahol beszédet mond Kónya Dorka, Egy Vármegyés Lány. Az útvonal érinti többek között a Kálváriát, az osztrák gúnyhatárra néző Trianon-keresztet, a II. világháború végén épített Szálasi-bunkert és az Írottkőt, mely Dunántúl legmagasabb pontja, így messzire belátni az Ausztriához csatolt, őrvidéki területeket. Végül pedig a Szent Vid-hegyi kápolna érintésével a velemi Koronaőrző bunkernél ér véget az Emléktúra. A rendezvény végeztével a szervezők segíteni fognak mindenkinek visszajutni az autójához. A program várhatóan késő délutánig fog tartani, így a tömegközlekedéssel érkezők is kényelmesen el tudják érni a hazafelé tartó buszokat vagy vonatokat.

Az esemény a Hadak Útja Túrasorozat része.

Hírdetés

A vármegyések kérnek mindenkit, hogy a Facebook-eseménynél hívják meg az ismerőseiket, valamint aki teheti, ossza meg, hogy minél több emberhez eljusson a túra híre, részvétel esetén pedig az eseménynél jelezzék is szándékukat.

Ne feledkezzetek meg a a túrasorozat többi túrájáról sem:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »