Lengvarský: Egyetlen kórház sem szűnik meg

Lengvarský: Egyetlen kórház sem szűnik meg

Az egészségügyi miniszter szerint a kórházreform kapcsán a kórházi ágyak száma alakul át, mégpedig az egyes kórházak által lefedett régiók nagysága, a kórházakban elvégzett orvosi beavatkozások minősége, illetve az eszköz-technikai igények alapján.

„Egyetlen kórház se szűnik meg. A kórházi ágyakat alakítjuk át pontos elemzések alapján“

– hangsúlyozta Vladimír Lengvarský miniszter a kormányhivatalban tartott hétfői sajtótájékoztatón az Újjáépítési Alap felhasználása kapcsán. Hozzátette, hogy a kórházi ágyak mennyisége attól függ majd, milyen nagy régió tartozik az adott kórház befolyási övezete alá, milyen igényességű orvosi beavatkozásokat végeznek az adott kórházban, és milyen az adott intézmény felszereltsége.

 

Hírdetés

Lengvarský szerint a kórházi optimalizáció az elmúlt 17 év legnagyobb reformja, az egészségügyi tárca számára pedig emellett az ambuláns egészségügyi ellátás rendszerének reformja is kulcsfontosságú.

„Hiszek és bízok abban, hogy a tervezett változások jobb és magasabb minőségű egészségügyi ellátást hoznak, javul majd az egészségügyi dolgozók helyzete, a kórházi ágyak számának átalakításával pedig hozzáférhetőbbé válik a kínálat a rövid és hosszútávú egészségügyi ellátást igénylő paciensek számára,“

zárta.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »