Legalább százan buliztak Obama 60. születésnapján, miközben terjed a delta variáns

Legalább százan buliztak Obama 60. születésnapján, miközben terjed a delta variáns

Egy hatalmas sátor, táncparkett és hosszú vendégváró asztalok láthatók azokon a drónfelvételeken, amelyek a Martha’s Vineyard borbirtokon készültek szerda este, Barack Obama volt amerikai elnök 60. születésnapján.

Obama korábban azt ígérte, hogy a delta vírusvariáns aggasztó terjedése miatt a családtagokra és a legközelebbi barátokra szűkítik a parti résztvevőinek körét – számolt be a Fox News amerikai hírcsatornára hivatkozva a Hirado.

A Daily Mail által készített drónfelvételeken nagy sátrak, táncparkett és legalább száz fő leültetésére alkalmas hosszú asztalok láthatók Obama szőlőbirtokán,

amely a Massachusetts állambeli Martha’s Vineyardon fekszik – számolt be a Fox News hírcsatorna honlapja.

Emellett több amerikai híresség is ott volt a buliban, köztük a zenész Jay-Z, John Legend és Eddie Vedder (Pearl Jam), valamint a modell Chrissy Teigen, az NBA-ben kosárlabdázó Dwyane Wade és Stephen Colbert televíziós műsorvezető. Két másik ismert televíziós személyiség, Conan O’Brien és David Letterman azonban lemondta a részvételt.

Hírdetés

Számos kritika érte Johny Kerryt, az Obama-adminisztráció volt külügyminiszterét is, aki a Demokrata Pártban különösen népszerű zöld (környezetvédelmi) lobbi ellenére magánrepülőgépén érkezett New Yorkból a Martha’s Vineyard-i birtokra.

Obama családja eredetileg pazar 60. születésnapi bulit tervezett több mint 500 vendég részvételével, ám miután a koronavírus delta variánsa Kaliforniában is gyorsan terjed,

az egykori elnök a hét elején bejelentette, hogy lefaragják a létszámot.

„A delta variáns múlt héten látott terjedése miatt Obama elnök és felesége úgy döntött, hogy jelentősen lefaragják az esemény nagyságát, a családra és közeli barátokra szűkítik a kört. Obama elnök nagyra értékeli, hogy sokan a távolból küldték el születésnapi jókívánságaikat, és reméli, hogy hamarosan találkozhat az emberekkel” – fogalmazott Obama szóvivője.

„Íme Obama elnök sátra egy ’visszafogott’ születésnapi partira, amelyen csak a közeli barátok és családtagok vesznek részt. Ezzel szemben több hírességet és politikust is láttak (a helyszínen)” – írta Charlie Kirk konzervatív véleményvezér a Twitteren.

Kirk hozzátette: „Vajon miért van az, hogy azok az emberek, akik folyton azt szajkózzák, hogy mindenki maradjon otthon, és be kell tartani a biztonsági távolságot, nem érzik úgy, hogy ezek a szabályok rájuk is vonatkoznak?”


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »