Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Orosz Pál: nem volt elegáns Stankovic távozása

Nem volt elegáns Dejan Stankovic vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint.

Az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, az elválás mikéntje és időzítése nem tetszett neki: a Pakssal szemben elbukott Magyar Kupa-döntő után, az Újpest elleni derbire hagyta ott a csapatot.

Ez nem volt elegáns!”

– fogalmazott.

Orosz Pál kitért arra, hogy céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, „ami egy fájdalmas pontja az idénynek”.

Összességében nézve egy nagyon szép szezont futottunk, nemzetközi és magyar szinten is”

Hírdetés

– mondta, hozzátéve: amikor már nem volt nemzetközi kötelezettsége a csapatnak, akkor meg tudták szerezni azt az előnyt, ami elegendő volt a bajnoki címhez.

A vezérigazgató hangsúlyozta: nekik más tervük nem is lehet minden idény előtt, mint megnyerni a bajnokságot és a kupát, valamint nemzetközi szinten jelen lenni. A következő kiírásban is ezt célozzák meg a Bajnokok Ligája csoportkörével.

Az edzőkereséssel kapcsolatban kiemelte, hogy több jelölt van, róluk nem mondana semmit, de olyan személyt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata. Ezért Máté Csaba – aki az idény közben Sztanyiszlav Csercseszovot váltotta tíz mérkőzésre ideiglenesen – visszahozatalára nincs esély.

Azt szeretjük, ha huzamosabb ideig együtt dolgozhatunk valakivel, így úgy szeretnénk most edzőt találni, hogy hosszú időre velünk maradjon”

– mondta. Ez volt a terv a Szpartak Moszkvához távozott Stankoviccal is, „de az élet közbeszólt.”

Orosz Pál kitért arra, hogy Stankovic olyan ajánlatot kapott, ami financiálisan jobb, mint a Ferencvárosnál megkereshető pénz, de ha a csapat elérné a BL-csoportkört, akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban jár új állomáshelyén.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »