Legalább három halálos áldozata van a krími hídrobbantásnak

Legalább három halálos áldozata van a krími hídrobbantásnak

Legalább három halálos áldozata van a Kercsi-hídon történt robbantásnak – közölte a TASS orosz hírügynökség.

“Előzetes információk szerint a incidensben hárman meghaltak, feltehetően a hídon, a robbanószerkezetet tartalmazó teherautó mellett haladó személyautó utasai. Egy nő és férfi holtestét már kiemelték a vízből, egyelőre nem azonosították őket”

közölték az orosz nyomozóhatóságok.

A robbantásos akcióra szombaton reggel került sor a Kerszi-szoroson át Krímet Oroszországgal összekötő kulcsfontosságú hídon. A támadást úgy időzítették, hogy a híd vasúti részén haladó tehervonat üzemanyagot szállító vagonjai mellett következzen be a robbanás.

Hírdetés

Az orosz hatóságok szerint a Krím-félsziget rendelkezik kellő mennyiségű üzemanyaggal és élelmiszerrel.

Később azt is közölték, hogy azonosították a felrobbant teherautó tulajdonosát, aki egy férdi a krasznodari régióból (ez Oroszország Azovi-tengernél lévő, Krív félsziget felé kinyúló területe, lényegében ezt köti össze a Kercsi-hír a Krímmel). A rendőrség házkutatást tart a férfi lakhelyén.

A Kercsi-híd viszonylag épségben maradt két sávján már engedélyezték a forgalmat – legalábbis a Sputnik orosz hírügynökség állítása szerint.

A deadly blast caused massive damage to the Kerch Bridge that links Russia to illegally annexed Crimea. In Ukraine, reactions border on celebration. pic.twitter.com/hdKChA7qhs — DW News (@dwnews) October 8, 2022

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »