Lecsökkent a fertõzöttség Kolozsváron, de vajon mikorra várható a lazítás?

Bár az elmúlt időszakban csökkent a fertőzöttségi ráta, hétfőn még nem érte el a lazításhoz szükséges ezer lakoshoz mért 7 alatti ezrelékes szintet. A korlátozások enyhítésére így még 1-2 napot várnunk kell Kolozsváron, hisz a fertőzöttségi szint a vasárnapi 7,11-ről 7,07 csökkent.

Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 la 1000 de locuitori pe UAT-uri din județul Cluj, la data de 12.04.2021 pentru perioada 26.03.2021-08.04.2021

Hírdetés

Közzétette: Instituția Prefectului – Județul Cluj – 2021. április 12., hétfő

Ezek szerint pedig még egy napot biztosan várnunk kell, hogy a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság 7 alá csökkenő incidencia értelmében engedélyezni tudja az üzletek, a teraszok későbbi nyitvatartását, illetve a lakosok este tíz óráig járhatnak az utcán felelősség-nyilatkozat nélkül – tudtuk meg Tasnádi István Szilárd prefektustól.

Ezt követően Kolozsváron 14 napig a 4 és 7,5 ezrelék közötti fertőzöttségnek megfelelő forgatókönyv lesz érvényben. Ennek megfelelően a boltok korai zárására és a 20 órától érvényes kijárási tilalomra vonatkozó szigorítások csak pénteken, szombaton és vasárnap lesznek érvényben.

Mint a prefektustól megtudtuk, hétfőn újra értékeli a megyei vészhelyzeti bizottság a zöld, sárga és a piros forgatókönyvek alá tartozó közigazgatási egységeket, a Transindex megkeresésére pedig leszögezte, hogy amint 7 alá esik az ezrelékes arány lazítani fognak Kolozsváron. Nem kell újabb 14 napot várjanak, az ugyanis csak a forgatókönyvekre vonatkozik.

Címlapfotó: Márkos Tamás


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »