Lapértesülés: bejelentette távozását Vidnyánszky Attila a Nemzeti éléről

Lapértesülés: bejelentette távozását Vidnyánszky Attila a Nemzeti éléről

A pénteki baleset hatására döntött így, elhatározását közölte a teátrum hétfői állománygyűlésén – értesült a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát – írják a Semmelweis Egyetem honlapján. Közben a RTL információja szerint megkezdődött a társulati ülés a Nemzeti Színházban, miután pénteken két színész lezuhant a díszletről – közölte az RTL Híradó riportere.

Hírdetés

A rendkívüli társulati ülésen Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója a társulat szinte valamennyi művészének jelenlétében bejelentette, lemond a Nemzeti Színház vezetéséről.

„Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert” – olvasható a teátrum közlése a Magyar Nemzet weboldalán.

A pénteki balesetben Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset a Rómeó és Júlia-előadás közben, a szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »