Lakóház gyulladt ki Illyefalván: megsérült egy gyermek, elpusztult két ló, gyűjtést indítottak

Lakóház gyulladt ki Illyefalván: megsérült egy gyermek, elpusztult két ló, gyűjtést indítottak

Tűzhöz riasztották péntek délben a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség csapatait, miután egy illyefalvi portán kigyulladt egy lakóház, valamint két szomszédos melléképület – számolt be az intézmény péntek esti tájékoztatójában.

A helyszínre három tűzoltóautót, egy magasból mentő járművet, illetve egy SMURD rohammentő csapatot vezényeltek. A készenléti egységek kiérkezésekor a lángok mintegy 200 négyzetméteres területen pusztítottak. A tűzoltóknak több mint 4 órás küzdelem nyomán sikerült eloltaniuk a lángokat. A katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint a tüzet valószínűleg nyílt lánggal játszó gyermekek okozták. Megjegyezték, a tűzben könnyebb sérüléseket szenvedett egy 3 éves kisgyermek, akit kórházba szállítottak további ellátásra, illetve kivizsgálásokra. A tűzoltók egy kutyát kimentettek a lángokból, azonban két ló elpusztult a tűzben. 

Hírdetés

A történtek nyomán Fodor Imre, Illyefalva polgármestere az önkormányzat Facebook-oldalán felhívást tett közzé a tűzkárosult család megsegítésére. Arra kérte a helybélieket, aki segíteni tud, az jelentkezzen a polgármesteri hivatalban. Aki anyagiakkal támogatná a családot, azok a református egyház számlájára utalhatják adományukat: RO81 BRDE 150S V014 2877 1500.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »