Labdarúgó NB I – Nem bírt egymással az MTK jó és a DVTK

Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó NB I 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A pontosztozkodással a fővárosiak immár öt kör óta veretlenek, míg a miskolciak sorozatban negyedik bajnoki találkozójukon maradtak nyeretlenek.

28. forduló:

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
————————————
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Vad II.

Hírdetés

    gólszerzők: Bognár (31.), illetve Pernambuco (85.)

    sárga lap: Kocsis G. (43.), Kovács P. (45+2.), illetve Franchu (74.)

    MTK Budapest:
    ————-
Demjén – Kocsis G., Kádár, Nagy Zs. – Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth A. (Végh, 83.), Kovács P. (Varju, 70.) – Németh K. (Jurina, 76.), Bognár (Spalek, 83.)

    Diósgyőri VTK:
    ————–
Ogyincov – Gera, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen – Vallejo, Holdampf (Klimovics, a szünetben), Pozeg Vancas (Bényei, 83.) – Jurek (Pernambuco, 68.), Szabó L. (Edomwonyi, 60.), Acolatse (Franchu, a szünetben)

A mérkőzés elején az MTK kapusa nagyot hibázott, mert előre ívelésébe belelépett Szabó, azonban a labda elkerülte a hazai kaput. Demjén nem sokkal később aztán szép védéssel javított Pozeg Vancas fejesénél. Az idő múlásával mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék, de az iram nem volt nagy a nyárias kánikulában. Az ivószünet után viszont egy szemet gyönyörködtető, egyérintős akcióból Bognár talált a kapuba. A fővárosiak majdnem megduplázták az előnyüket, ugyanis Kosznovszky 12 méteres lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot.
   
Térfélcserét követően is a kék-fehérek futballoztak veszélyesebben, elsősorban a nagy kedvvel játszó Bognárnak köszönhetően. A miskolciak erőtlen támadó játékán a szünetben végrehajtott kettős csere sem segített, ahogy a későbbi változtatásoktól sem kapott új lendületet. Az utolsó húsz percre kezdett fölénybe kerülni a Diósgyőr, ennek ellenére az MTK járt közelebb a gólhoz, ugyanis Németh próbálkozása a keresztlécen csattant. A hajrában aztán már egyre inkább beszorította ellenfelét a vendég együttes, amelynek végül a csereként beállt Pernambuco fejesével sikerült pontot mentenie, de akár a győzelmet is megszerezhette volna.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »