Labdarúgó NB I – A Diósgyőr megajándékozta szurkolóit

A Diósgyőr fordulatos és látványos mérkőzésen 5-3-ra nyert otthon a Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Sikerével a DVTK matematikailag is bebiztosította első osztályú tagságát.

29. forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1)
————————————-
Miskolc, 6005 néző, v.: Bogár

    gólszerzők: Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60.), Gera D. (67.), Fekete V. (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.)

Hírdetés

    sárga lap: Lagator (29.), Dzsudzsák (64.)

    Diósgyőri VTK:
    ————–
Ogyincov – Bokros, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen – Bényei (Gera D., 66.), Vallejo, Klimovics (Holdampf, 66.) – Pernambuco (Feuillassier, a szünetben), Edomwonyi (Fekete V., 77.), Pozeg Vancas (Szabó L., 86.)

    Debreceni VSC:
————–
Megyeri – Baranyai, Romancsuk (Batai, 91.), Lagator, Ferenczi – Vajda (Szécsi, 69.), Manrique (Ojediran, a szünetben), Dzsudzsák, Loncar (Szuhodovszki, 69.), Domingues (Bódi, 86.) – Bárány

A találkozó gyászszünettel kezdődött, Feledi Lászlóra, valamint Tatár Györgyre emlékeztek.

A házigazda DVTK villámrajtot vett, már az első perc végén előnybe került. A Diósgyőr jóval veszélyesebben futballozott az első félidőben és könnyen eldönthette volna a három pont sorsát a szünetig, hiszen a 22. percben már két góllal vezetett, majd büntetőhöz jutott, Megyeri azonban hárította Pernambuco 11-esét. A Debrecen aztán nem sokkal a szünet előtt betalált, amivel vissza is jött a meccsbe.

A fordulást követően három perc elteltével egyenlített a hajdúsági együttes, a DVTK azonban összeszedte magát, újra átvette a játék irányítását, a 60. percben pedig ismét előnybe került, sőt, a csereként pályára lépő Gera első labdaérintéséből betalált, így visszaállt a kétgólos különbség. A hazaiak ezután hátrébb húzódtak, a Debrecen több nagy helyzetet is kidolgozott, a félidőben csereként pályára lépő Ojediran a 83. percben ismét feltámasztotta reményeket. A ráadással együtt a DVSC-nek bő negyedórája maradt, mindent egy lapra feltéve támadott, de a hazaiak egy ellentámadás végén az élete első NB I-es meccsén pályára lépő Fekete Vince révén eldöntötték a három pont sorsát.    


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »