Külföldieket tartott fogva egy férfi Kárpátalján (Video)

A rendőrség megállapította, hogy három indiai állampolgárt illegálisan tarthattak fogva Kárpátalján, egy nagybereznai (Великий Березний) lakos házában.  

A nyomozók bíróság által engedélyezett házkutatást végeztek a házban.

Április 12-én késő este a rendőrséghez egy nagybereznai nőtől érkezett bejelentés, aki arról számolt be, hogy udvarára három ismeretlen férfi lépett be, akik nem beszéltek ukránul, és valószínűleg orvosi ellátásra szorulnak.  

A helyszínre kiérkezett rendőrök azonnal kihívták a mentősöket, mivel a férfiakon testi sérüléseket fedeztek fel.

Mindhárman 20, 24 és 26 éves indiai állampolgárok voltak.

Tolmáccsal a rendőröknek sikerült kommunikálniuk a külföldiekkel, akik elmondták, hogy tavaly év végén érkeztek Ukrajnába, hogy később illegálisan léphessenek be az Európai Unióba. Ennek érdekében találkoztak egy úgynevezett „ügynökkel”, aki megígérte, hogy segít nekik.

Hírdetés

Az utasításokat követve a külföldiek egy ideig Kijevben egy bérelt lakásban éltek, később pedig a kárpátaljai Nagybereznára érkeztek, ahol az egyik helybeli házban helyezték el őket. Ott  ellenőrzés alatt körülbelül három napot töltöttek.  

Az áldozatok szerint a házban bántalmazták őket és pénzt követeltek tőlük.

Újabb bántalmazás után a férfiak el mertek menekülni – egyikük betört egy ablakot a ház második emeletén, és kiugrott onnan, a másik kettőnek sikerült az ajtón keresztül elmenekülnie.  

Így kerültek a feljelentő udvarára, akitől segítséget kértek.

A migrációs rendőrség munkatársai a helyi rendőrséggel együtt megállapították, hogy az a ház, ahol a külföldieket tartották, egy 41 éves helyi lakosé lehet, aki 2019-ben már hasonló bűncselekménybe keveredett és jelenleg bírósági eljárás alatt áll.  

Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »