Krajčí felelősségre és mértéktartásra intett a szilveszteri ünneplések kapcsán

Krajčí felelősségre és mértéktartásra intett a szilveszteri ünneplések kapcsán

 

Krajčí szerint a többi országhoz képest a szlovákiai intézkedések mérsékeltebbek, ezért több múlik a lakosság felelősségén. Az egészségügyi miniszter egyúttal figyelmeztetett a járvány idején történő alkoholfogyasztás veszélyeire is.

 

„Mindenkinek felelősen kell viselkednie, nem azt kell keresnie, hogyan lehet kibújni a szabályok alól, hanem tiszteletben kell tartani azokat”

Hírdetés

mondta. Hangsúlyozta, hogy az emberek szilveszteri viselkedése nagyban befolyásolja majd a következő időszakban kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek számát. Emlékeztetett, hogy érdemben csak a vakcinázás befejezése után lehet fellélegezni.

Ľubomír Okruhlica, a minisztérium tiszti főorvosa az alkoholfogyasztás veszélyeit hangsúlyozta. Az alkoholt fogyasztók gyakran óvatlanabbak, kevésbé tartják be a szabályokat. Ráadásul az alkohol legyengíti az immunrendszert, és azoknál a fertőzött személyeknél, akik szeszes italt fogyasztanak, keményebb betegség lefolyás is előfordulhat.

Az egészségügyi tárca kiemelte, hogy a kijárási tilalom továbbra is érvényben van a megadott kivételektől eltekintve. Két háztartás tagjai találkozhatnak(felhő szabály), de csak ugyanabban a variációban, mint karácsonykor.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »