Krajčí: enyhén javult a járványhelyzet

Krajčí: enyhén javult a járványhelyzet

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter kedd este tájékoztatott az aktuális járványügyi helyzetről.

Krajčí köszönetet mondott minden lakosnak, akik betartják a járványügyi intézkedéseket.

A miniszter szerint ha kitartunk, akkor ez a nehéz időszak mögénk kerülhet, és fokozatosan javulhat a helyzet.

Krajčí hosszasan védelmezte az országos tesztelést, mely szerinte novemberben 58%-ban, januárban pedig 38%-ban csökkentette a fertőzést. Azt is elmondta, hogy Szlovákiában GDP nem esett vissza olyan mértékben, mint azokban az országokban, melyekben szigorúbb lezárások voltak.

Krajčí cáfolta azt a hírt, hogy az egészségügyi minisztérium rossz teszteket vásárolt volna, szerinte minden lehet használni otthoni tesztelésre is.

Szlovákiában az elmúlt héten enyhén javult a járványhelyzet és a rekordszámú kórházi ápolt ellenére sikerült a helyzetet stabilizálni – mondta.

Hírdetés

A szomszédainknál nem ez a helyzet, ott a vírus inkább terjed.

Krajčí szerint jelentősen csökkent a lakosság mobilitása, ez pedig azt jelzi, hogy a március elejétől érvényben lévő intézkedések hatásosak.

A reprodukciós számot sikerült 0,95-1-re csökkenteni.

A Covid-automata szerint a következő lesz a helyzet a jövő héttől:

a

Fekete járások: Báni, Csacai, Alsókubini, Dunaszerdahelyi, Galántai, Gölnicbányai, Homonnai, Illavai, Kassai, Kassa-vidéki, Kiszucaújhelyi, Turócszentmártoni, Miavai, Vágújhelyi, Pöstyéni, Vágbesztercei, Puhói, Nagyrőcei, Rimaszombati, Rozsnyói, Rózsahegyi, Vágsellyei, Szenicei, Szakolcai, Tőketerebesi, Trencséni, Nagyszombati, Stubnyafürdői, Zsarnócai, Garamszentkereszti, Zólyomi


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »