Közösségi oldalakon szervezik a migránsok a következő ceutai határtámadást

Közösségi oldalakon szervezik a migránsok a következő ceutai határtámadást

2024. 09. 18.

Videós és szöveges bejegyzésekben buzdítják illegális határátlépésre a marokkóiakat. Ezekben azt állítják, hogy Spanyolországban mindenki munkát és védelmet kap a kormánytól – írta meg a Magyar Nemzet.

Már szervezik a következő határtámadást a marokkói migránsok Ceutánál. Vasárnap több száz kiskorú és fiatal felnőtt rohanta le nagyobb csoportokba verődve a spanyol enklávé határkerítését. A marokkói csendőrség több mint négyezer embert vett őrizetbe, és a következő napokban is fenntartják a fokozott biztonsági intézkedéseket.

A spanyol hatóságok azt mondják, hogy bár volt egy csapat, amelynek sikerült bejutnia a két ország közötti vámterületre, végül mindegyiküket elfogták és visszatoloncolták Marokkóba, így végül senki nem lépte át a spanyol határt.

A La Gaceta információi szerint a közösségi oldalakon már szervezik az újabb határtámadást.

Hírdetés

Olyan videók és szöveges bejegyzések terjednek Marokkóban, amelyekben azzal hitegetik a fiatalokat, hogy Spanyolországban biztosan lesz munkájuk és minőségibb életet élhetnek, úgyhogy érdemes megpróbálni bejutni az országba. A kiskorúaknak pedig azt az üzenetet közvetítik, hogy ne féljenek, induljanak útnak, mert amint betették a lábukat a dél-európai országba, védelmet fognak kapni az ottani szocialista spanyol kormánytól.

Azt nem tudni, hogy egész pontosan kik indították el az illegális migrációt tápláló kampányt, de a vasárnapi ostrom a legjobb bizonyíték arra, hogy a bujtogatás sikeres. Állítólag a következő csoportos határátlépést szeptember 30-ra tervezik és nagyobb volumenű lesz a vasárnapinál.

A kiskorúaknak tett ígéret ráadásul nem is alaptalan, hisz a Pedro Sánchez vezette baloldali kormány a felnőtt illegális bevándorlókat sem toloncolja ki az országból, nemhogy a gyerekeket. Bár a Kanári-szigetek, valamint Ceuta és Melilla befogadórendszere folyamatos nyomás alatt van a történelmi migrációs krízis miatt, a kormány kiutasítás helyett inkább más spanyol régiókba szállítja át a bevándorlókat. Legutóbb egy 260 fős csapatot vittek el a Portugáliával határos Galícia autonóm közösség legkisebb falujába, Mondariz Balnearióba. A Maliból érkezett afrikaiakat egy helyi hotelben helyezték el, de hogy meddig maradnak ott és mit fognak csinálni a mindössze hétszáz fős településen, arról senki sem ad információt.

A falu több lakóját is aggasztja az idegenek érkezése. Az X-en volt olyan szülő, aki azt állította, hogy a helyi iskola vezetői azt az üzenetet közvetítették a diáklányoknak, hogy jobb, ha nem hordanak szoknyát, amíg a migránsok a faluban tartózkodnak, mert így biztonságosabb.

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »