Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án 

Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án 

Február 13-án újra családi napot tartunk! Egy napon ismerheted meg, miért klassz dolog a közösségi mezőgazdálkodás, és mitől életre szóló élmény, ha velünk tartasz ÖkoKöreinkben. Közösségi gazdaságok bemutatkozása, magcsere, ÖkoKörös eredmények ünneplése, előadások és gyerekprogramok. Egy nap, amikor végre személyesen találkozhatunk!

Egy igazán színes kavalkáddal várunk február közepén, ahol a Tudatos Vásárlók két népszerű programja, a Közösségi mezőgazdálkodás és az ÖkoKörök mutatkoznak majd be. Rengeteg érdekes témáról beszélünk majd, velünk lesz Lengyel Zoltán, a Táncoskert közösségi gazdaság vezetője, Tóth Andi (Háztartásom hulladék nélkül), Nagy Réka (Ökoanyu), dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos, Molnár Klára 5 elemes étrend guru.

Téged is várnak a közösségi gazdaságok!

Észak-Amerikától Ázsiáig februárban végén tartják a közösségi mezőgazdálkodás nemzetközi napját. Idén a Tudatos Vásárlóknál egy családi napon mutatjuk be azokat a gazdaságokat, akik idén is várják az új tagokat. Azoknak pedig, akik már tagok valamelyik gazdaságban, lehetőségük lesz a tapasztalatcserére, a találkozásra, a többi gazdaság megismerésére.

Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben

Együtt találjuk meg a választ

Mind máshol tartunk háztartásunk zöldítésében, és sokat segít, ha érezzük, hogy nem egyedül csináljuk. Az ÖkoKör egy zöldülő csapat inspiráló találkozásainak sorozata. Hiszed, hogy, kevesebb tisztítószerrel és csomagolási hulladékkal is lehet ragyogó a lakásod? Akkor a Tiszta otthon ÖkoKörben a helyed! Ha inkább az egészséges és klímabarát étkezésben szeretnél fejlődni, akkor Téged vár az ÖkoKör Kamra.

Hallgasd meg, mit értünk el együtt, milyen egy Ökokör, ki miért szereti!

Ilyen az ÖkoKör

MIKOR? 

február 13-án vasárnap, 10:00 és 17:00 óra között

HOL? 

TIT Stúdió székháza 1113 Budapest, Zsombolyai u. 6.

A helyszín a Kosztolányi Dezső tértől 5 perc séta. Kérjük, ha teheted, gyere tömegközlekedéssel. Ha még is autóval jönnél, a környéken vasárnap nem kell fizetni a parkolásért. 

FONTOS 

A rendezvényen a jelenleg érvényes előírások szerint csak védettségi igazolvánnyal tudsz részt venni. Mindenkit arra kérünk majd, hogy maszkot hordjon! Kérjük, ennek tudatában regisztrálj.

Hírdetés

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt tudsz regisztrálni. 

PROGRAM 

A programok több helyszínen futnak majd párhuzamosan az alábbiak szerint: 

Közösségi tér 

13:00 – 17:00 Hazai közösségi gazdaságok bemutatkozása
A résztvevő gazdaságok listáját hamarosan    13:00 – 17:00 Tombola – nyomozós játék  Magcsere (A részletek hamarosan) 

Előadó

10.00-11.50: Előadások a közösségi mezőgazdálkodásról 

10:00 – 10:15 Megnyitó: Közösségi mezőgazdálkodás Magyarországon – Perényi Zsófia Tudatos Vásárlók Egyesülete 10.20-11.05: Mit ad nekem a közösségi mezőgazdálkodás?- egy modell három szemszögből Kerekasztal beszélgetés egy közösségi gazda, szervező és tag részvételével. Akikkel beszélgetünk: Lengyel Zoltán a Táncoskerttől, a szervező és a tag felkérés alatt. 11:05 – 11:50 Közösségépítés a Dunaszigeti Zöldségközösségnél Akikkel beszélgetünk: Payr Anna gazdálkodó és a közösség elkötelezett tagjai 

11.50-12.30 Szünet

12.30-14.30: Háztartászöldítés és az ÖkoKörök 

12.30-13.10: Hogyan találjuk meg az igazi környezetbarát tisztítószereket? Gulyás Emese, Tudatos Vásárlók Egyesülete 13.10-13:50: Tényleg fertőtlenít az ecet? Hogyan hatnak a háztartási tisztítószerek – Dénes Júlia, Tudatos Vásárlók Egyesülete 13.50-14.10: ÖkoKör programunk eredményeinek bemutatása – Andacs Noémi, Tudatos Vásárlók Egyesülete 14.10-14.30: Oklevelek átadása Tiszta Otthon ÖkoKör és ÖkoKör Kamra csoportvezetőknek – Andacs Noémi, Tudatos Vásárlók Egyesülete 

14:30-15:00 Szünet

15.00 -16:35: Ismeretterjesztő előadások 

15:00-15.45 Mitől működik az ÖkoKör? Miért könnyebb ÖkoKörben zöldülni, mint egyénileg?  Kerekasztal beszélgetés lelkes ÖkoKör csoportvezetőkkel és tagokkal. Tóth Andi (Háztartásom hulladék nélkül), Nagy Réka (Ökoanyu) további résztvevők egyeztetés alatt 15:50 –16:35: Táplálkozás tudatosan Kerekasztal beszélgetés arról, hogyan lehet táplálkozásunk egészséges és mindeközben környezettudatos is. Akikkel beszélgetünk: Dr. Lengyel Boglárka, gyermekorvos, Molnár Klára 5 elemes étrend (a harmadik partnerünk még felkérés alatt).

16.45-17.00: Tombola 

Emelet 

10:00 – 17:00 Kreatív családi programok 

A gyerekeknek egész nap játékos, kreatív foglalkozást biztosítunk.  

Étkezés 

A rendezvényre szendicsebéddel, rágcsálnivalóval, gyümölccsel és teával, kávéval készülünk. A hulladékmentesség jegyében kérjük, hozz magaddal bögrét és tányért is! 

REGISZTRÁCIÓ 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt tudsz regisztrálni. 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ 

Ha kérdésed lenne a rendezvénnyel kapcsolatban, írj nekünk a [email protected] címre.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap, az Európai Unió pénzügyi támogatásával, az  #OurFood.OurFuture  és a Green&Safe LIFE-styles projekt keretében valósul meg. A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

Ez a poszt Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi nap február 13-án  először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »