Közösségépítés járvány után

Közösségépítés járvány után

Erdővidéki művelődésszervezőkkel találkozott a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetősége Baróton, ahol a járványhelyzetet követő kulturális élet kérdéseit vitatták meg.

A megyei művelődési központ idén is megbeszélés-sorozatot kezdeményezett a háromszéki művelődésszervezőkkel. Elsőként Olasztelek, Erdőfüle, Bodos, Köpec, Székelyszáldobos, Vargyas és Kisbacon szakembereivel, illetve Barót polgármesterével, Benedek-Huszár Jánossal találkoztak, és vették számba mindazokat a lehetőségeket, melyek a közösségépítést erősíthetik – ismertette beszámolójában a művelődési központ.

Hírdetés

A helyi szakemberek jelezték, az előző két évben munkájukat ellehetetlenítették a járvány miatti rendelkezések. Számos ötletük vár megvalósításra, s annak érdekében, hogy a különféle generációkat ismét bevonhassák a kulturális körforgásba, a közösségépítést látják megoldásnak. Benedek-Huszár János hangsúlyozta, pezsgőbb kulturális életre törekszenek, emellett céljuk olyan alternatívák bemutatása a fiatalabb generációnak, mely itthon maradásra sarkallja őket.

A találkozón kiderült, a rendezvény-támogatás mellett művelődésszervezői, pályázatírói és marketinges-kommunikációs képzésre is igény mutatkozik a térségben. A művelődési központ vezetője, Imreh István támogatásáról biztosította a találkozó résztvevőit. Jelezte ugyanakkor, a települések bekapcsolódhatnak a képzéseikbe, csatlakozhatnak a Székelyföld Napok, illetve a járvány idején indított Kultur-Kültér programsorozathoz egyaránt. Utóbbi éppen arra összpontosít, hogy egy megszorításokkal teli időszak után különböző rendezvényekkel – bábszínházi előadások, koncertek, tárlatvezetések, könyvbemutatók és gyermekfoglalkozások – enyhítsen a háromszékiek művelődésszomján. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »