Közlemény a gyalogos és kerékpáros zarándoklatról a bátai kegyhelyre

Közlemény a gyalogos és kerékpáros zarándoklatról a bátai kegyhelyre

A Pécsi Egyházmegyei Hivatal ezúton tájékoztatja az érintetteket, hogy a kedvezőtlen időjárásról szóló előrejelzések és a tömegrendezvényekre vonatkozó előírások miatt szeptember 14-én, szombaton a bátai Szent Vér-kegyhelyre Mohácsról és Bátaszékről induló gyalogos és kerékpáros zarándoklat elmarad. A változás nem érinti a bátai kegyhelyen szervezett programokat.

Michael W. Banach érsek, Magyarország apostoli nunciusa az eredetileg meghirdetett időpontban, 15 órakor celebrál szentmisét az egyházmegye papságával.

A bazilikában 12.15-kor szentségimádás kezdődik, ezzel egy időben lehetőség lesz szentgyónás végzésére. 14 órakor az Ars Sacra Fesztivál keretében A Szent Vér hagyománya a népművészetben – A bátai hímes tojás című kiállítás megnyitóját tartják.

Az ünnepi szentmise 15 órakor kezdődik a kegyhelyen.

A bátai zarándoklatra nem kell külön regisztrálni, plébániai csoportokat és egyéni zarándokokat is nagy szeretettel hívnak és várnak a szervezők. A plébániai csoportok utazásáról a plébánosok adnak tájékoztatást.

Hírdetés

A szentmise előtt és a liturgia időtartama alatt a Szent Vér-kegyhely sem személyautóval, sem autóbusszal, sem pedig motorkerékpárral nem közelíthető meg. Behajtani kizárólag engedéllyel vagy papi igazolvánnyal lehetséges. Amennyiben beteg vagy idős ember érkezik, a Hunyadi út – Fő utca kereszteződésénél található információs ponttól szállítják fel őket a kegytemplomhoz. Az ezzel kapcsolatos kérést az információs pontnál kell jelezni, hogy a szervezők megfelelő módon segíteni tudjanak.

Személyautók számára parkolási lehetőség Bátán az Árvíz utcában, a Sík utcában, illetve a Rákóczi utcában lesz. Kerékpárok és motorkerékpárok számára a Hunyadi út – Fő utca kereszteződésénél, a Tájház udvarán őrzött parkolót biztosítanak. A parkolást a helyszínen polgárőrök irányítják.

A programváltozás miatt a Pécsi Egyházmegyei Hivatal a zarándokok megértését kéri.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »