Közeleg a házasság hete – Programok, tudnivalók

Közeleg a házasság hete – Programok, tudnivalók

Napjainkban immár négy kontinens 21 országában emlékeznek meg a Házasság hetéről. Ennek okán számtalan helyen különböző rendezvényeket tartanak. A szervezésbe a keresztény egyházak, illetve a civil szervezetek is bekapcsolódnak.

A Házasság hetének (National Marriage Week) alapítója Richard Kane szerint:

Mikor van a Házasság hete?

A Házasság hete is a mozgó keresztény ünnepek közé tartozik. Értelemszerűen Bálint-naphoz közeli dátumra esik. Idén február 13 és február 20 között lesz.

Különféle programokat tartanak

Pozsonyban 2022. február 19-én 14:00 órától megtartják a Házastársak szombatján. Ennek keretében szeretettel hívják a házaspárokat és a szerelmeseket a “Szombat délután a férjekért” találkozóra. Bővebben a programról ITT olvashatunk.

Az egyes eseményeken az érdeklődők összefogó képet kapnak a mindennapi örömökről, de a házassággal szintén együttjáró feszültségek is szóba kerülnek. Emellett a gyakorlati tanácsokról se feledkeznek meg.

Vélekedés a házasságról

“Mit jelent ma a házasság?” témában Böjte Csaba részvételével az Agapé műsorában beszélgettek a témáról. Böjte Csaba elmondása szerint az az erős házasság, ahol a felek nemcsak egymásra, hanem egy közös célra is néznek. Kell egy olyan álom, amely mindkettejüket mozgatja.

Révész Szilvia magyarországi író, kommunikációs szakember szerint létfontosságú, hogy milyen az a kapcsolat, amelyikben a legtöbb időt töltjük, így a házasság meghatározza az életminőségünket is.

Hírdetés

A teljes adás a következő linken elérhető:

Napjaink és a házasság hete

Molnár Tamás atya, a pozsonyi magyar katolikusok plébánosa a Körkép.sk megkeresésére elmondta, hogy a házasság hetére azért kell figyelmet fordítani manapság, mert a házasság a jelenben is sokakat érintő intézmény. Számos nő és férfi él ma is házastársi kapcsolatban, rövidebb vagy hosszabb ideje, illetve napjainkban is számos jegyespár tervezi összekapcsolni életét a házasságkötés által.

Az érintettek számára kínál tehát segítséget ez a hét annak érdekében, hogy aztán, a Házasság Hetének elmúltával a folytatás is jó, jobb lehessen. A házasság megünneplése azért is fontos, hogy tudatosítsuk, hogy a házaspárok szerepe többek között abban van, hogy szerelmük gyümölcse, a gyermekek által növekszik a nemzet, az egyház, és a társadalom.

“És persze megköszönjük nekik gyermekeik becsületes nevelését is. Jó példájukat, hogy majd a következő nemzedék tagjai is merjenek elköteleződni a házasságban, most is és akkor is Isten áldását kérve hozzá.” –

vélekedik a lelkiatya.

A kegfontosabb, hogy a házastársak bízzanak egymásban, jóban rosszban fogják egymást kezét, és leljék örömüket az együtt töltött időben.

Érdekesség

Egy nemrég közzétett kutatás szerint azon párok körében, akik rendszeresen együtt imádkoznak, alig egy százalék a válás aránya.

Nagyszerű program február 20-ra ITT.

További olvasnivaló a témában ITT.

Laky Erzsébet

Felhasznált források: hazassaghete.hu, magyarkurir.hu, ntm.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »