Közel 4 millió lejt kér a Hargita megye az árvízkárok helyreállítására

Közel 4 millió lejt kér a Hargita megye az árvízkárok helyreállítására

Újabb összeget, mintegy 3,9 millió lejt kér a kormánytól a Hargita megyei prefektúra a megye településein július 1-20. között keletkezett árvízkárok helyreállítására.

Az intézmény kedden közölte: a megyei katasztrófavédelmi bizottság felmérése szerint a jelzett időszakban, illetve a július 22-én Madéfalván jelentős károkat okozott a lakóházakat, gazdasági épületeket, megyei és községi utakat, utcákat, erdei utakat, pallókat és termőföldeket elárasztó víz.

Az áradások Madéfalvát (Siculeni), Csíkszentimrét (Sântimbru), Csíkszentdomokost (Sândominic), Oklándot (Ocland), Lövétét (Lueta), Homoródalmást (Merești), Gyergyóvárhegyet (Subcetate), Korondot (Corund), Székelyvarságot (Vârșag), Bélbort (Bilbor) és Gyergyótölgyest (Tulgheș) érintették.

Hírdetés

A kárfelmérés szerint a 11 közigazgatási egységben, illetve a Hargita Megye Tanácsának tulajdonában lévő létesítményekben mintegy 3.896.990 lej értékű kár keletkezett.

A prefektúra közölte, hogy folytatják a kárfelmérést az árvizek által július 20. után érintett településeken.

A kormány korábban 9.347.000 lejt utalt ki a május 16. és július 27. közötti Hargita megyei árvizek okozta károk helyreállítására. 
 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »