Kötelezõ lehet a maszkviselés az utcán az iskolák közelében Bukarestben

A jövő héten dönthet a fővárosi vészhelyzeti bizottság arról, hogy kötelezővé tegyék a maszkviselést az iskolák közelében az utcán – erről beszélt a Alin Stoica, a főváros prefektusa a Digi 24 televíziónak.

Hírdetés

A tervezet szerint az oktatási intézmények 50 méteres körzetében kellene maszkot viselni. A szigorítást azzal indokolta a prefektust, hogy növekvőben van az új esetek száma, a fertőzöttségi ráta a fővárosban már meghaladta 1 ezreléket, és az iskolakezdéssel nagyobb tömegek várhatók az oktatási intézmények környékén, a szülők csoportokban várakozhatnak az iskolák előtt, így az egészség megőrzése érdekében célszerű a védőmaszk viselése.

A prefektus szerint megduplázzák a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök számát is, hogy így felügyeljék a szabály betartását. „Bízunk ugyanakkor az emberek önkéntes beleegyezésében is, meg kell érteniük, hogy ez egy olyan intézkedés, amely a saját és gyerekeik egészségét védi. Látjuk, hogy ez az új törzs, nem csak az időseket érinti súlyosan, mint az eddigiek, hanem a fiatalokat és a gyerekeket is” – mondta. (digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »