Karácsony Gergely is leadta a szükséges ajánlásokat

Karácsony Gergely is leadta a szükséges ajánlásokat

A regnáló főpolgármester negyedikként adta le az aláírásgyűjtő íveket.

Karácsony Gergely leadta a főpolgármester-jelölti ajánlásait a Nemzeti Választási Irodának – derült ki az NVI adatbázisából, ahol a főpolgármester neve mellett meg is jelent a „bejelentve” megjegyzés.

A hvg.hu emlékeztet, hogy a főpolgármester-jelölteknek május 6-án délutánig kell leadniuk a június 9-i választáson való induláshoz szükséges legalább ötezer érvényes állampolgári ajánlást a választási szerveknek.

Hírdetés

Az NVI adatbázisa szerint ezt elsőként Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje tette meg, őt már nyilvántartásba is vették. Később Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje és Vitézy Dávid, az LMP és a magáról elnevezett civil szervezet közös jelöltje is leadta az aláírásgyűjtő íveit.

Karácsony bejelentésével párhuzamosan az is hivatalossá vált, hogy újabb két főpolgármester-jelölt lépett vissza a versenytől: május 3-án Kajtor Gábor, a Szabad Ország Mozgalom jelöltje és a független Nimmervoll Márk Erik is jelezte: nem kíván részt venni a június 9-i önkormányzati választáson.

Így már csak tizenegyen vannak versenyben, mivel korábban két független főpolgármester-jelölt is bedobta a törölközőt: április 30-án Simon Szilárd Attila, május másodikán pedig Kolek Márton Ottó – teszi hozzá a hírportál.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »