Kormányinfó: pár napon belül elérjük a 3 millió oltottat, akkor folytatódhat a nyitás

Kormányinfó: pár napon belül elérjük a 3 millió oltottat, akkor folytatódhat a nyitás

(Cikkünk frissül…)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megtartották a szokásos csütörtöki, online közvetített Kormányinfót, amin szó esett az aktuális járványhelyzetről, az oltások számáról, az eddigi lazításokról, valamint a kormány további lehetséges intézkedéseiről.

Gulyás elmondta, a szerdai kormányülésen az oltási programot értékelte a kormány.

A legfrissebb adatok szerint eddig 2 millió 608 ezer ember kapta meg az első oltást, a másodikat pedig több mint 1 millió.

A 2,5 millió beadott oltás kapcsán arról beszélt, hogy az április 7-ei lazítás valójában nem jelent érdemi enyhítést, mivel sok szabályt továbbra is be kell tartanunk.

Az esti 10 órára emelt kijárási korlátozásról elmondta, erre részben a boltok nyitvatartásának módosítása miatt volt szükség. Azt reméli,

Hírdetés

még ebben a hónapban 4 millió fölé tudjuk vinni az oltások számát.

Köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vesznek az oltások lebonyolításában.

Gulyás a pedagógusokról is beszélt: összesen 66 ezer pedagógust oltottak a múlt héten, a regisztráltak 85 százaléka jelent meg. Hozzátette, hogy már az első oltás is jelentős védettséget ad, erről a sajtóból értesült. A Pfizer vakcinája már az első oltás után is 80 százalékos védettséget biztosít, mondta.

A miniszter arra kérte a tanárokat, hogy legyenek tekintettel a szülőkre, akiknek rendkívüli megterhelést jelent, hogy otthon kell maradni a gyerekekkel. Úgy véli, az online oktatást egyébként nagyon jól sikerült megszervezni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, úgy látják, hogy 5-6 napon belül elérhetjük a 3 milliós oltottsági számot, ekkor dönthet újabb lazításokról a kormány.

A vendéglótóhelyekről szólva elmondta, a bértámogatás április hónap egészére megilleti őket. Eddig 69 milliárd forintért igényeltek a cégek bértámogatást, amiből majdnem 66 milliárd forintot ki is fizettek.

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »