Korčok kontra Pellegrini

Korčok kontra Pellegrini

Ivan Korčok elnökjelölt az Európai Unió megerősítését támogatja. Egy erősebb EU Szlovákia érdeke is – mondta. Peter Pellegrini (Hlas-SD) elnökjelölt, a parlament elnöke erre úgy reagált, hogy az unión belüli vétójogról soha nem szabad lemondani, és kijelentette, hogy Korčok számára bármilyen külföldi érdek fontosabb, mint Szlovákia nemzeti érdeke.

Korčok kijelentette, ő és Pellegrini teljesen eltérő véleményen van ebben a kérdésben.

Pellegrini úr, a vétójog csak egy marketingfogás az ön számára, és még csak nem is az ön fejéből pattant ki. Megismétlem: én az EU közös külpolitikájának megerősítése mellett állok ki, mert egy erősebb EU Szlovákia érdeke is. Ön pedig azt állítja, hogy ez fenyegetés”

Hírdetés

– mutatott rá.

Pellegrini kijelentette, hogy az Európai Unió az államok olyan csoportosulása, ahol „a nagy európai országok egy asztalnál ülnek a kisebbekkel, és a szavazásnál egyenrangúak. Szerinte a kisebb államok szavazata ugyanannyit ér, mint a nagyoké, amelyeknek meg kell hallgatniuk a kisebbek érveit és fenntartásait.

Ivan Korčok egyértelműen a nagyok kedvében akar járni. Államfőként nem akar majd egyenrangú párbeszédet folytatni, inkább az erősebbek döntéseit és utasításait fogja elfogadni. Lehet, hogy így kényelmesebb, de ez szó szerint pusztító Szlovákiára és a többi kisebb uniós államra nézve”

– mondta Pellegrini.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »