Korčok: Az SZ 300 rendszer senkit nem fenyeget, ellentétben az orosz fegyverekkel

Korčok: Az SZ 300 rendszer senkit nem fenyeget, ellentétben az orosz fegyverekkel

Az SZ 300 védelmi rendszer, ellentétben az orosz fegyverekkel, senki nem fenyeget. Oroszország hagyja abba a háborút, és akkor egyáltalán nem lesz téma az SZ 300 – írta közösségi oldalán Ivan Korčok külügyminiszter (SaS-jelölt).

„Emellett szó sincs arról, hogy az SZ 300 átadásával meggyengítettük volna saját légvédelmünket, mert az elmúlt napokban egy sokkal kifinomultak légvédelmi rendszert szereztünk be” – tette hozzá Korčok.

Hírdetés

Megjegyezte, Szlovákia ezzel végérvényesen megszabadult az orosz légvédelmi berendezéseitől, és ez a függőség az agresszív orosz politika miatt már egyébként is tarthatatlan volt.

Eduard Heger kormányfő pénteken jelentette be a légvédelmi rendszer elajándékozását. Hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy Szlovákia az ukrajnai fegyveres konfliktus résztvevőjévé vált volna. Leszögezte, hogy Szlovákia védelme továbbra is biztosított, és a következő napokban tovább erősítik a szövetségeseinktől kapott kiegészítő rakétavédelmi rendszerrel.

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter arról tájékoztatott, hogy a Patriot rendszer negyedik ütege a jövő héten érkezik meg Szlovákiába az amerikai szövetségesektől. A már itt levő két német és egy holland Patriot rakétaüteget fogja kiegészíteni. Az egyes ütegeket úgy helyezik el, hogy lefedjék Szlovákia egész területét, és addig maradnak itt, amíg szükséges.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »