Matovič lemondásra szólította fel a belügyminisztert a Fico elleni merénylet miatt

Matovič lemondásra szólította fel a belügyminisztert a Fico elleni merénylet miatt

A Szlovákia mozgalom lemondásra szólította fel Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminisztert. Egyúttal felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a parlament a „provokatív” törvénytervezeteket, különös tekintettel a köztévére (STVR) vonatkozót. A mozgalom vezetője, Igor Matovič szerint a koalíciónak ezzel kellene megerősítenie, hogy komolyan veszi a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök meggyilkolása utáni békefelhívásokat. Erről a szombati sajtótájékoztatóján beszélt. Egyúttal megerősítette, hogy részt vesznek a pártok találkozóján az elnöki palotában.

A mozgalom szerint a belügyminiszter a merénylet kapcsán csődöt mondott pozíciójában, és le kellene mondania, vagy a kormánynak vissza kellene hívnia.

„Matúš Šutaj Eštoknak ki kellene húznia a fejét a homokból, vállalnia kellene a politikai felelősséget a miniszterelnök és választók iránti tisztelet jeléül, akiknek biztonságosabb és békésebb Szlovákiát ígért. Tekintve, hogy hibázott, azonnal le kellene mondania pozíciójáról“

Hírdetés

– jelentette ki Matovič.

A mozgalom vezetője szerint a belügyminiszter kudarcának nincs nagyobb és egyértelműbb bizonyítéka, mint a miniszterelnök elleni merénylet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök nyilvánosan figyelmeztette a kormány politikusa elleni támadás veszélyére. Szerinte a tárcavezetőnek megelőző intézkedéseket kellett volna tennie, például meg kellett volna szüntetnie a kihelyezett kormányüléseket.

A belügyminisztérium válaszában kijelentette: meglepte „hogy a média ebben az időben teret ad a szlovák politika legnagyobb gonoszának, aki az egyik fő felelőse az ország jelenlegi állapotának“.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »