Konferencia a nők lehetőségteremtéséről a munkaerőpiacon – VIDEÓKKAL

Konferencia a nők lehetőségteremtéséről a munkaerőpiacon – VIDEÓKKAL

A héten megrendezésre került egy nemzetközi angol nyelvű konferencia Dunaszerdahelyen, mely a Lehetőségteremtés a nők számára a munkaerőpiacon inkluzív technikákkal elnevezésű erasmus projekttel foglalkozott. Szlovéniából, Csehországból és Magyarországról is érkeztek előadók. 

A projekt célja, hogy a nők, és más hátrányos helyzetű etnikai csoportok számára lehetővé tegye, hogy egyenlő esélyekkel teremtsenek értéket a munkaerőpiacon. A munkakeresés világszerte sokkal keményebb feladat a nőknek, mint férfitársaik számára. Amikor sikerül elhelyezkedniük, akkor jellemzően alacsonyabb hozzáadott értékű munkát kapnak, valamint kiszolgáltatott körülmények között kénytelenek elvégezni a rájuk bízott feladatokat. A közeli jövőben ezen a téren nem sok változás várható.

Bott Domonkos Lívia, projektmenedzser összefoglalta a konferencia eszméjét és célját. 

Hírdetés

Mrva Marianna szociológus elmondta, a nők munkaerőpiacon való elhelyezkedéséről rengeteg az irodalom, kevesebb szó esik azonban az édesanyák munkába való visszatéréséről.

Vancsura Kitti egy éve él Szlovákiában, Budapestről költözött ide és remek összehasonlítási alappal rendelkezik, ami a kisgyermekes ellátást illeti. 

A WOWIT olyan inkluzív technológiákkal rendelkezik, amelyek túlmutatnak a mai gyakorlaton. Információkat gyűjt arról, hogy hogyan lehet leküzdeni az akadályokat, melyek visszatartják a nőket a képességeiknek megfelelő pozícióktól. A projekt koordinálja egy kisméretű partneri oktatói hálózat létrehozását tréningek, szemináriumok, workshopok, konferenciák, és párbeszédek megszervezésével, valamint inkluzív technikákkal. Elsősorban a nemek közötti egyenlőség tudatos biztosítását célozza a munkaerőpiacon a nők támogatásán keresztül. A projekt fontos részét képzik azok a tevékenységek, amelyek célja a nemek közötti egyenlőséget akadályozó nemi sztereotípiák felszámolása. A projekt így elősegíti, és a tudatosság többszörösen megsokszorozza a nemek közötti egyenlőség szintjét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »