Komáromban több helyütt nem fogyasztható az ivóvíz. Mutatjuk az érintett utcákat!

Komáromban több helyütt nem fogyasztható az ivóvíz. Mutatjuk az érintett utcákat!

A csallóközi város vízügyi feladatait ellátó KOMVaK illetékesei arra figyelmeztetnek, legújabb mérésük alapján újra romlott Komárom ivóvizének minősége. Mutatjuk, mely utcákban kritikus a helyzet!

A KOMVaK szakemberei a június hatodikán levett minták alapján azt tanácsolják az érintett utcák lakóinak, ha tehetik, vásároljanak és fogyasszanak inkább előre csomagolt vizet. Az érintett utcák az alábbiak:

Körút (Okružná cesta), Bástya utca (Baštová), Görbe utca (Krivá), Öntöde utca (Zlievarenská).

Hírdetés

A vállalat közölte, azonnal megkezdték a szennyezett vezetékek megtisztítását, átöblítését és a következő napokban folyamatosan fertőtlenítik majd a területet. 

A Singellő (Letecké poľe) városrész többi utcája a mérések alapján nem érintett, ott nyugodtan fogyasztható az ivóvíz.

A KOMVaK-nál megtalálták a szennyezés okát is. Az illetékesek szerint egy családi ház saját, a vezetékes hálózatba visszavezetett kúti vize szennyezte be a rendszert. Azt még nem tudják, melyik ingatlanból jöhet a szennyezés, de ha kiderítik, a vétkes komoly büntetésre számíthat. A vállalat hétfőn reggel kezdte el a munkálatokat, hogy felderítsék, honnan érkezhet a szennyezés. Emiatt a Singellőben a következő napokban elégtelen víznyomásra és némi közlekedési bonyodalomra kell számítania az ott élőknek.

A Bástya és az Öntöde utca sarkára mobil ivóvizes ciszternát állítanak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »