Kollár: Ha nem sikerül megegyeznünk, bocsánatot kérünk az emberektől, aztán jöhetnek is az előrehozott választások

Boris Kollár kijelentette, ha netán bukik a Heger-kabinet, a kisebbségbe szorult kormánypártoknak egyetlen feladatuk maradhat, levezényelni az előrehozott választásokat.

A noviny.sk azt írja, az SaS ultimátuma után kialakult koalíciós válság megoldását egy igen hétköznapi dolog akasztotta meg, a nyár. A szabadságolások miatt akadtak el az egyeztetések. Néhány politikus azért elérhető, köztük a házelnök, Boris Kollár. A Sme rodina elnöke a JoJ TV érdeklődésére mondta el, 

Hírdetés

pártjával továbbra is tartják magukat korábbi álláspontjukhoz: „négyes koalíció vagy semmi”!

Kollár hozzátette, frakciójuk nem fog befogadni független képviselőket azért, hogy kompenzálni tudják az SaS távozó képviselőit. Sem Tomáš Tarabát, sem a Štefan Kuffa körül csoportosuló honatyákat nem veszik át. Az ex-Kotlebás Jozef Šimko átigazolása kapcsán Kollár annyit mondott, már 2020-ban is szó volt róla, hogy náluk indulna, csak „akkor már tele volt a listánk”. A házelnök szerint Sulík amúgy is döntött már, mindenképp elhagyja a kormányt.

Hasonló szellemben nyilatkoztak az OĽaNO és a Za ľudí politikusai is. Michal Šípoš, az OĽaNO frakcióvezetője például azt nyilatkozta, minden csak azon múlik, az SaS „szétver-e egy harmadik demokratikus kormányt”, míg Veronika Remišová, a lassan teljesen elolvadó Za ľudí elnöke közölte, Sulíknak legfeljebb a tél után lenne indoka távoznia, amikor „valóban fenyeget, hogy az oroszok leállítják a gázt”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »