Kollár: Ha a kisebbségi kormányzás nem fog működni, akkor nem lesz értelme tovább folytatni

Kollár: Ha a kisebbségi kormányzás nem fog működni, akkor nem lesz értelme tovább folytatni

Ha a kisebbségi kormányzás nem fog működni, akkor nem lesz értelme tovább folytatni – közölte Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke a koalíció pénteki ülése után a Bôrik kormányszállóban. Fontosnak tartja az energiaválságra való felkészülés megoldását. Úgy véli, ha az állam nem fog tudni segíteni az embereken, akkor előrehozott választásokra lesz szükség.

 „Amennyiben a kormány nem fog tudni kormányozni, törvényeket hozni, segíteni az embereket, akkor mindent félre kell tenni, és új 150 képviselőt kell odaengedni a kormányhoz, akik mindezt képesek lesznek megoldani”

– jelentette ki Kollár az újságíróknak.

Szerinte a remény akkor hal meg, amikor az SaS valóban távozik. Ebben az esetben szeptember elején összeül a Sme rodina elnöksége, amelyen egyeztetnek a további lépésekről. A Sme rodina további miniszteri posztjairól nem akart spekulációkba bocsátkozni.

Hírdetés

„Három képviselővel egy minisztériumod sem lehet” – válaszolta Kollár arra a kérdésre, hogy kaphat-e még egy minisztériumot a Za ľudí. Egyúttal elmondta, megkereste Ivan Korčokot azzal kapcsolatban, hogy továbbra is maradjon a külügyi tárca élén.

Kollár szerint a pénteki ülésen szó esett arról, hogyan viselkedik majd az SaS, ha végleg kilép a koalícióból. Nagyra értékelte, hogy az SaS első olvasatban támogatni fogja a kormány javaslatait.

  „Számunkra a legfontosabb az áramárak kérdésének megoldása”

– hangsúlyozta Kollár, hozzátéve, ha az állam nem oldja meg nagyon gyorsan az energiaproblémát, a gazdaság összeomlik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »