Kiskorú áldozata is van a koronavírusnak (Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház)

Kiskorú áldozata is van a koronavírusnak (Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház)

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház szerda déli jelentése szerint egy fertőzésgyanús és huszonhat olyan beteg fekszik az intézményben, akiknél igazolták a COVID-19 fertőzést. Tizenhat, közepesen súlyos és súlyos állapotban lévő személyt a fertőzőosztályon kezelnek, s az elmúlt hét COVID-veszteségei között szerepel egy 15 éves kiskorú is, aki több társbetegségben is szenvedett.

A COVID sebészeti osztályon két pácienst ápolnak, egyikük sebészeti beavatkozás, másikuk ortopédiai ellátás miatt tartózkodik a kórházban. Az intenzív osztály továbbra is zsúfolt, a nyolc pozitív teszteredményű páciens közül egy lélegeztetőgépre szorul, a többiek állapota is kritikus – közölte tegnap a megyei kórház sajtóosztálya.

Hírdetés

A december 1–8. közötti időszakban huszonegy, COVID-19 diagnózissal kezelt páciens hagyta el a kórházat, és 14 haláleset történt, amely összeköthető a koronavírussal való fertőzéssel. A legfiatalabb, 15 éves elhunytról a kórház annyit közölt, hogy súlyos állapotban, kétoldali tüdőgyulladással utalták be a Down-szindrómás, túlsúlyos pácienst a kórházba, ahol hat napon át kezelték az intenzív osztályon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »