Ismét kikelt magából Daniel Freund

Ismét kikelt magából Daniel Freund

Milyen alak ez?

 

 

Mielőtt politikai „gránátokat” dobálnának, jobb lenne, ha tájékozódnának a kritikusok – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Hírdetés

Daniel Freund német zöldpárti politikus közéleti munkássága gyakorlatilag abban merül ki, hogy Orbán Viktor minden egyes lépését követi és kommentálja saját szájíze szerint. Legutóbbi bejegyzésében azt sérelmezte, hogy hetekkel a magyar elnökség kezdete előtt látogatást tett hazánkban a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-Ping. Freund arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Parlament már jelezte, hogy a magyar elnökség „rossz ötlet” lesz.

Zsigmond Barna Pál, az európai uniós ügyekért felelős minisztérium parlamenti államtitkára hívta fel a baloldali képviselő figyelmét arra is, hogy a kínai elnök Emmanuel Macronnal is találkozott, amit elfelejtett sérelmezni. „A baloldali képmutatás felháborító” – fogalmazott.

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy a Magyarország EU-elnökségi felkészülése megfelelően halad, ami Charles Michel, az Európai Tanács elnökének bizalmát is élvezi. Zsigmond Barna szerint mielőtt politikai „gránátokat” dobálnának, jobb lenne, ha tájékozódnának a kritikusok, mivel Orbán Viktor az egyetlen elnökségi tapasztalattal rendelkező uniós vezető jelenleg.

Borítókép: Daniel Freund német zöldpárti európai parlamenti képviselő a jogállamiság magyarországi helyzetével kapcsolatos uniós aggályokra adott magyar válaszintézkedésekkel kapcsolatban tartott sajtóértekezleten az Európai Parlament brüsszeli épületében (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »